Post entry

Insiderköp i högoddsare på Aktietorget

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Lilla miljöteknikbolaget Ecomb på Aktietorget har förlustsiffror från 2012 som skrämmer och ett börsvärde (6 mkr) i nivå med matbutiken runt hörnet..men optimistiska VD-kommentarer i senaste rapporten och färskt insiderköp väcker ett spekulativt intresse. Nynoterade miljöteknikbolag är glödheta på Aktietorget med stora kursrusningar. Kanske kan intresset och haussen spilla över även på redan noterade Ecomb?

Sitter och scannar igenom insiderlistorna på Aktietorget. (trevlig hobby...:-) )

Det är mest sälj..eller köp i samband med nyemissioner. Ett riktigt insiderköp hittar man på lilla miljöteknikbolaget Ecomb. Förvisso ett litet köp men handeln i aktien är så dålig så svårt att fånga aktier om man bestämt sig för en viss nivå.

Ecomb bedriver verksamhet inom energi- och miljöområdet där bolaget har en patenterad teknik som effektiviserar förbränningsprocessen och minskar utsläpp från fastbränsleeldade ångpannor.

Börsvärde futtiga 6 mkr.

Ecomb har verkligen inte rosat marknaden under 2012 men i senaste rapporten var åtminstone VD:s tongångar betydligt mer positiva än tidigare. "Mycket goda framtidsutsikter trots resultatmässigt svagt år"

Med tanke på galenpannerally i andra miljöteknikbolag, (Cassandra, Recyctec, och nu Arc Aroma) och börsvärdena på dessa, exempelvis Arc Aroma med 100 mkr i börsvärde... och där ligger projekten flera år framåt i tiden, så kanske Ecomb skulle kunna ryckas med i Aktietorgshaussen.

En positiv nyheter, order eller liknande, skulle lätt kunna få mkt stor effekt på ett 6 millars-bolag kan man tycka. Och förhoppningsvis ingen rök utan eld att VD:n köpt aktier.

OBS OBS: Aktien är väldigt svårhandlad med stor spread mellan köp och sälj, och bolaget i sin litenhet är, och ska behandlas som, en superkrydda i väldigt liten dos. Men många aktier, i synnerhet inom miljöteknik, drar just nu storartat uppåt på ren spekulation så varför inte ett bolag som Ecomb där man kan skönja några små tecken på ljusning med insiderköp och VD:s positiva kommentarer.

Om ett år: Kan bolaget vara på obestånd..eller så kan 6 millar i börsvärde vara 30 mkr i börsvärde...en spännande lottsedel kan jag tycka. Men var och en gör sin egen riskbedömning. Ett bolag värt 6 mkr med skraltig balansräkning är högsta möjliga risk.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?