Post entry

Ecomb - omedelbar raket idag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det gick att läsa på Redeye först:-) dvs att miljöteknikbolaget Ecomb som nyintroducerades idag på Aktietorget hade stora möjligheter att få en bra start. Ja, t om kunna bli en kursdubblare vilket skulle göra bolaget till den största intro-raketen sen millennieskiftet. Och vad hände... jo bolaget drog 133 % första dagen! :-)

Med facit i hand var inte min blogg till jättestor hjälp eftersom det var väldigt få avslut på låga nivåer så var svårt att komma in billigt om man inte redan ägde aktien från emissionen. Aktien klättrade snabbt iväg 100 % över introduktionskursen 3 kr, och var sen uppe och vände på 150 % dvs 7,50 kr innan den landade på 7 kr. Ändå tycker jag det var kul att uppmärksamma bolaget lite då uppgången är synnerligen välförtjänt. Bolagets noterade till en riktigt rimlig kursnivå (pre money, börsvärde 7,5 mkr), all heder åt bolaget som inte var för giriga! Och därefter har goda nyheter haglat in. Emissionen övertecknades vilket gav styrka, tilläggsorder, och sedan stororder på 15,5 mkr, och därtill publicerades att emissiongaranten Sten K Johnsson självmant (utanför garantiåtagande så att säga) klev in som ny huvudägare.

Så jag gläds åt bolaget och tror dessutom att aktien inte har toppat här. Det kan säkerligen komma fler goda nyheter från bolaget som verkar rida på en självförtroende-våg. I intervjun som finns på bolagets hemsida (ecomb.se) säger VD:n att man inväntar tre offertsvar under första kvartalet. Det blir ju naturligtvis bingo om man lyckas vinna ytterligare ordrar där (från Frankrike samtliga tror jag, möjligen att den första franska ordern var en av dessa)

Jag gläds också åt det faktum att Aktietorget fick en riktigt lyckad nyemission. Hoppas det kan bana vägen för fler lyckade nyintroduktioner! Sånt är kul och skapar mer intresse för småbolagen. I synnerhet om bolagen noteras till rimliga börsvärden sett till vad de presterat och kan förväntas prestera. Senaste året har tyvärr många introducerats till orimliga nivåer tycker jag, och som konsekvens har emissionerna inte alltid blivit fulltecknade och då har risknivån blivit ännu högre för de som valt att teckna. Man får skilja agarna från vetet lite för mkt, vore kul med jämnare nivå och att det fanns fler intressanta nykomlingar.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?