Post entry

Drillcon underpresterar 2010

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Omsättningen landade i stort sett på förväntad nivå men i övrigt pekar alla siffror i lite sämre riktning än väntat. Det som är tråkigast är att Finland presterar så orimligt svagt.

Här har man ju faktiskt problem. Har Berglund koll på finnarna eller är de bara sura på Pekkas exit. Kan det vara så att Berglund har gett sig på en gammal surdeg från förra chefens tid och att han blir "bestraffad" av finnarna i fjärde kvartalet. Oväntat höga personalkostnader låter inte bra!

Att som efterföljande nyhet till rapporten börja tala om nya kontrakt visar att man inte har för ambition att informera ägarna om Finland och hur man tänker lösa sina lönsamhetsproblem där.

Nej, det här var inte en bra rapport. Den skulle innehållit mer förklaringar från Berglund. Det är begripligt att kursen faller. Man håller inte sin uttalade nivå på utdelningen heller (30%) 2010, den borde varit 8 öre. Ska man intvänta 1:a kvartalets rapport 2011 innan man fattar beslut om framtiden eller?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?