Post entry

DORO- intervju och nytt innehav G5

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Doro och G5 Entertainment är två av vinnarna på årets börs. Det finns anledning till att fortsätta äga dessa aktier då potentialen är enorm samtidigt som båda företagen går med vinst och sitter på nettokassor. Doro som säljer enkla mobiltelefoner är mitt största innehav och här följer en intervju med IR-ansvarig Annette Boren

1.Förra gången nämde du att Consumer Cellurar försökte få ut era telefoner i detaljhandeln, tror du de lyckas med det i år? Såg att de utökat med två callcenter innebär det ökad försäljning för er del med? Vi jobbar på att komma ut i detaljhandeln, med detta är en lång process. Consumer Cellulars försäljning ökar dock.

  1. Jag har läst rykten om att ni planerar att släppa nya mobiler innan årsskiftet, stämmer detta? Vi kommenterar inte rykten. Produktlanseringar släpps samtidigtför alla.

  2. Hur klarar ni euronedgången? Jag vet att ni valutasäkrar men nu när euron sjunkit ytterliggare så blir jag lite orolig för att ni förlorar en hel del pengar på just detta?I och med att ni bytte bank och finansieringsavtal så kanske ni bytte valutasäkringsmetod också? Tidigare skrev ni hur mycket ni förlorade/tjänade på upp och nedgångar i valutor i era årsbokslut. Den svagare Euron påverkar vår konsoliderade försäljning negativt, men vi har också en hel del kostnader i Euro. Vi håller oss till vår valutapolicy ett bankbyte påverkar inte policyn. Värdet på våra hedgar kommenterar vi i varje kvartalsrapport.

  3. När tror ni att den fortsatta expansionen i Sydamerika fortsätter? Vi berättar om nya kontrakt när kontrakten är klara. Vi jobbar alltid på att kontrakt ska vara klara så fort som möjligt.

5. Någonting annat du vill förmedla. Q3 rapporten släpps den 9/11. Prenumerera gärna på nyheter från oss, du kan anmäla dig via vår hemsida.

Sammatfattningsvis tror jag att DORO kommer att överraska positivt trots lägre valutakurser i q3-rapporten. Jag tror även att det stundar fler försäljningsavtal. I och med att försäljningen i USA går så bra så tror jag att Kanada kan ligga närmast till hands. Pe-talet ligger på 10 för 2010 kurs 26.

G5 som som är årets vinnare har höjt prognosen 3 gånger i år och säljer bla spel till Iphone och IPAd växer så det knakar och man gör det med egna medel. Det roliga för mig och alla andra här som är riktiga tabellnötare är att vi kan följa försäljingsutvecklingen på följande sida (http://hem.bredband.net/b131796/spelstatistik.htm).

G5 kommer att släppa uppföljaren på sitt senaste succespel Virtual city innan årsskiftet och även en hel del andra spel innan årsskiftet. Pe-talet ligger på 11 baserat på den senaste prognosen för 2010 och med tanke på hur Iphone och Ipadförsäljningen utvecklas så kan det här bara bli bra tror jag. Nackdelen med G5 är att volymerna är ganska små och att aktien handlas på aktietorget. Företaget har sin utveckling i Ryssland och Ukraina vilket kan oroa en del men titta gärna på presentationen av VD så tycker jag att han ger inger förtroende och att han står med båda fötterna på jorden. http://hem.bredband.net/b131796/analyser.htm

Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?