Post entry

Affärsmöjlighet i Done

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Done vill bli en totalleverantör inom media produktion.

Man har genomfört ett omstrukturerings program och gjort ett lyckat företagsköp, Q2 resultatet steg kraftigt över 80%, rörelsemarginalen var 13% och omsättningen steg något från 08.

Q2 hade man ett resultat på 0,16 kr / aktie och en nettokassa på 4,68/aktie (39 miljoner), kursen är i skrivande stund 7,90. P/E är alltså på 5 exklusive kassan (använder 4xQ2 då det bäst visar kvarvarande verksamhet). Antalet aktier är 8,338 miljoner.

I det korta perspektivet är vi inne i en period då många letar efter småbolag på börsen som inte hängt med i börsuppgången fullt ut. Även om Done stigit ganska kraftigt den senaste tiden finns det potential kvar pga den stinna kassan. Den 15/9 kommer man att delta på Avanzas investerarkväll tillsammans med Tretti, Systemair och Aerocrine, det kommer troligen att höja intresset för aktien.

I det långa perspektivet har man en fungerande verksamhet med tillfredsställande marginal inom ett segment som borde gynnas speciellt vid en konjunktur förbättring, då intäkterna drivs av kundernas marknadsförings insatser. Att man i rådande klimat kan nå ett så bra resultat imponerar och borgar för en robust affärsmodell. Man avser att använda kassan till företagsförvärv inom sin strategi att bli en totalleverantör, och har redan visat sig framgångsrikt kunna integrera ett företag inom webb produktion. Själva anser man att marknadsläget är gynnsamt för att göra lyckosamma företags förvärv. Som aktieägare kan man även spekulera i en eventuell utdelning.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?