Post entry

Dominobrickorna kommer att falla snabbt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den amerikanska räntan har legat mellan 0-0.25% sedan 2009. Den låga räntan har hjälpt USA komma upp till fötter, men också skapat enorma skulder. Federal Reserve fortsätter använda Operation Twist och POMO, medan ECB använder LTRO-programmet. Det är som "doping". Samtidigt har USA och EU uppmuntrat många människor låna mera för att konsumera nya varor hela tiden.

Överbelåningen skulle lika väl också kunna sänkad med ökade kapitaltäckningskrav, eller varför ska banker för huvud taget genom lagstiftning att skapa nya pengar/skulder genom pantsättning av fast egendom. En egendom som bankerna själva får bygga modeller för värderimgen, vilka andra industri har den möjligheten för sin kapitalanskaffning?

USA och EU fortsätter trycka upp nya sedlar för att köpa ut statsobligationer vilket lyfter upp börserna. Många människor vet nu inte hur de ska spara och sköta ekonomi. De slösar bara hela tiden. Det är inte skuldsättningen i sig som är farlig det är konsekvensen om ett helt samhälle samtidigt måste betala av lånen, då kommer garanterat den aggregerade köpkraften i ekonomin att minska. Det finns en nästan perfekt korrelation mellan minskningen av hushållens skulder och en ökning av arbetslösheten. Det är bara att studera statistik och utveckling från USA och EU sedan 1980.

Det är samma personer inom FED och ECB som förorsakade stora ekonomiska problem, och nu är de kvar och försöker lösa problemet. De har inte löst problemet utan köper tid genom att använda POMO och Operations Twist samt QE (kvantitativa lättnader). ECB använder med LTRO. Det är bara banker och företag som gör stora rekordvinster medan samhället står och faller ihop.

Före 1982 hamnade börsernas index i samma nivå som Hallandsåsens topphöjd och skulden i samma djup som Östersjöns djupaste hav. Idag 2013 ligger börsernas index som Mount Everest, och skulden i samma djup som Marinergraven.

Det är helt sjukt!

Alla vill inte förstå hur allvarligt det är för ekonomin. Jag har inget förtroende för FED och ECB längre. Och är otroligt trött på börsen som inte återspeglar verkligheten.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?