Post entry

Dome energy q2 och portföljuppdatering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag presenterade Dome sin q2 rapport. Det var inte någon vidare kul läsning.

Bolaget visar en förlust på 3,6 MUSD. Bolaget skiver att det uppkommit några incidenter i deras icke-operativa gasfält som påverkat kvartalet negativt.

Dome själva trodde på ett väldigt bra kvartal men tyvärr pga dessa incidenter så blev resultatet sämre än vad de själva trott.

Vidare har de haft problem med att få fram 2014 års årsredovining då en del personal lämnat bolaget men tycker själva att de nu är på väg att lösa situationen. Mycket pengar har även lagts på att slutföra samgåendet med Pedevco. Trots att oljepriserna har sjunkit markant under augusti så tycker dome att affären med Pedevco är rätt väg att gå. De senaste dagarna har oljepriset rekylerat uppåt. läs hela rapporten här: https://www.domeenergy.com/wp-content/uploads/2015/08/Dome-Energy-Q2-2015.pdf

Min slutsats: Jag har sålt av Domeaktien då jag ser en allt för hög risk framöver. Den höga skuldsättning som Dome har och osäkerheten i oljepriset framöver gjorde att jag sålde mina aktier. Jag hoppas att Dome lyckas komma igenom dessa orostider och önskar dem lycka till!

Portföljuppdatering:

Jag ligger för närvarande ganska likvid och har inte för avsikt att göra några större inköp. Jag tror nämligen att vi kan få en ganska tuff och slagit börsmarknad det närmaste året. Det drivande faktorn till detta är att Kinas ekonomi börjat att visa tecken på nedgång. Inköpschefsindex har börjat att falla och den kinesiska regeringens försök att stävja börsfallet har än så länge inte lyckats. Jag tror att vi kan ha sett början på en större nedgång i marknaden och att vi ännu inte sett effekterna på Kinas nedgång i övriga världen.

De ända aktier jag har för närvarande är Hybricon bus Systems och opcon

Lycka till därute och var försiktiga framöver

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?