Post entry

Dome Energy Intervju med CFO

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Då var det dags igen för en intervju med Dome's CFO Sussana Helgesen. Här går vi igenom rapporten, borrprogrammet och sammanslagningen med Pedevco.

Frågor/Svar:

Rapporten:

1. I q4-rapporten skriver ni att ni tog en hel del extra kostnader under perioden kopplade till förvärven etc, hur mycket rör det sig om?

CFO-svar: Ca 10% av våra produktionskostnader kom från q3, samt att vi tog mer än 1 MUSD i förvärvrelaterade kostnader.

2. Ni nämner att målet är att EBITDA kommer att hamna över 10 MUSD under 2015 hur pass säkra känner ni er?

CFO-svar: Vi känner oss väldigt konfortabla med den prognosen.

3. Hur fungerar prissäkringarna rent redovisningsmässigt?

CFO-svar: Värdet på prissäkringarna bokförs varje kvartal och när vi säljer olja och gas får vi pengar för de prissäkringar vi har för det kvartalet. Alltså påverkar det vårt kassaflöde med ca 250000-260000 USD under q4 och kommer fortsatt att göra det beroende på olje- och gaspriserna.

4. Hur ser du på q4 rapporten?

CFO-svar: Med tanke på den låga produktionen och de extrakostnader vi tagit så är vi väldigt nöjda. Nu har produktionen ökat under q1 så det ser bättre ut inför q1.

Borrprogrammet

5. Under q1 2015 har ni hittat en hel del olja och gas när kommer de nya källorna i produktion och finns det risk för samma problem som med Piedra Negrabrunnen?

CFO-svar: De kommer att vara i produktion under Mars månad och det är en helt annan typ av brunnar. Problemmet vi har i Piedra Negra är att frackingen blev misslyckad. Vi tror att vi hittat helt orörda källor och det finns fler zoner i samma brunnar som är väldigt intressanta. Förhoppningsvis finns det olja under gasen. Kvaliten på den gas vi hittat är av sådant slag att vi kommer att få väldigt bra premie när vi säljer den. Vidare är infrastrukturen i området redan på plats. Sammantaget kommer de här brunnarna att vara väldigt lönsamma för oss

6. Hur ser borrprogrammet ut framöver?

CFO-svar: Planen för Orange där vi hittat olja och gas under q1 är att borra ytterligare 4 brunnar under första halvåret och ytterliggare 4 brunnar i höst. Det går väldigt snabbt att borra i Orange county. Dessutom kommer vi borra i Concorde men där har jag ingen tidsplan att lämna. Vi tittar även på var vi ska borra i Pedevcos porfölj.

PEDEVCO-Affären:

7. Hur ser ni på PEDEVCO-affären och när kommer vi se vad de går för, då de ju tidigare dragits med svaga finanser?

CFO-svar: Vi är väldigt nöjda, det blir en bra match. Vi har kikat efter förvärv ett tag nu och har fått i genomsnitt två erbjudanden i veckan på olika affärer. Men många av de erbjudandena har inte varit ekonomiskt försvarbara. Vi hade som krav på PED att de kan visa lönsamhet och det kommer de nu att göra. Tidigare hade de en finansiering i form av lån med en ränta på 15 % nu kan de använda sig av vår finansiering som har en ränta på 3,75 %. Ped säljer även av olönsamma källor och köper lönsamma. Deras källor idag tål ett oljepris på 40 USD. Dessutom ser vi stor utvecklingpotential i deras tillgångar samt en hel del skalfördelar och synergieffekter. PED rent historisk är en helt annan sak mot vad de kommer att kunna visa uppp nu. De storstädar och vi hjälper till med det. De kommer att visa vad de går för efter q1 i år

8. Hur ser ni på att noteras i USA?

CFO-svar: Värdemässigt är det mycket mer gynsamt för oss att vara noterade i USA. Vi kommer att fortsätta att göra afärrer i form av avyttringar och förvärv och har bevisat att vi kan driva ett bolag i både bull- och bearmarket. Värderingarna i USA är mycket högre och det finns inga pears med samma inriktning som oss i sverige som marknaden kan jämföra oss med, därför kanske det är svårt att värdera oss i sverige.

9. Vad har ni för strategiska framtida mål?

CFO-Svar: Vår VD Pål har satt höga mål för bolaget. Vi vill växa och ser dagens låga prismarknad som en stor möjlighet för oss att växa. Med våra låga upptagningskostnader och prissäkringar har vi ett stabilt positivt kassaflöde och har då möjlighet att växa snabbt på en marknad där många av våra konkurrenter har problem pga högre upptagningkostnader och dyr finansiering. Med dagens oljepriser har vi värdens möjlighet att växa.

10. Vad händer med det kvarvarande Dome i sverige efter affären?

CFO-svar: Vi kommer att presentera info om detta senare i vår.

Sammanfattning:

Dome Energy står väldigt starka i dagens marknad och har väldigt bra möjlighetet till fortsatt lönsam tillväxt. Rapporten visar fortsatt stabilt positivt kassaflöde och företagets mål om ett EBITDA på över 10 MUSD känns i underkant med tanke på den nyfunna oljan och gasen samt det borrprogram som företaget kommer genomföra.

Det borrprogram som nu genomförs kan skapa riktigt höga värden för företaget. Bolagets affär med PEDEVCO är ännu så länge i sin linda men här tror jag det finns en hel del dolda värden som inte marknaden tagit hänsyn till än. Värderingarna i USA är mycket högre och PED historisk dåliga siffror kommer att bli bättre då dem nu har gjort sig av med olönsamma källor och dyr finansiering. Jag tror att aktievärderingen i Dome har väldigt stor potential att öka mycket det närmaste året.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?