Post entry

Dignitana inköpt + mindre uppdatering om portföljen.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Impulsköp under fredagen, Dignitana köpt till 11.60-12.00 kr.

Jag har fått intrycket av att sommaren många gånger är rätt tidpunkt att positionera sig i vissa bolag.

Varför?

Marknaden är relativt död och många personer bevakar inte sina datorer och aktiemarknaden på samma sätt som när de jobbar. Man är helt enkelt upptagen med annat, grilla eller klippa gräset i sommarstugan osv...tror detta gäller för både småspararen och de mer kapitalstarka investerarna. Familj,vänner och semestrar får ofta gå före investeringarna.

Sommaren kan även innebära en kurspress för många aktier, särskilt småbolagsaktier med låg omsättning. Givna förklaringar är ex semesterkassan, gamla utryck som "sell in may" "Sälj till sillen" och även det faktum att bolagen går på sparlåga under semestertider vilket gör sommaren till en nyhetsfattig tid. I större bolag brukar detta inte ge allt för stora avtryck i kursen men i småbolagen kan detta innebära tiotals procent ner och påbörja en snöbollseffekt.

Men framåt sensommaren börjar något hända med många av de bolag som såg sin kurs gå ner under sommaren. Marknaden börjar ta notis om vad som ska hända under hösten, aktien börjar handlas mer frekvent så kan dessa bolag många gånger ge brutala uppgångar på 100 tals % när fundamenta,triggers och spekulation samarbetar. Vilket givetvis är attraktivt om man kommer på tidigt..!

Dignitana

Dignitana verkar vara en perfekt kandidat för en aktie som fick värmelslag under sommaren men som nu sänder ut signaler om att den bottnat efter i princip sett sin kurs halverats de senaste månaderna. Företaget har en mycket intressant höst framför sig där framförallt ett godkännande/förhandsbesked av deras system i USA ligger som största trigger. Detta i kombination med att insiders ökar, även numera ökända Löparn som ex rekade 10 baggern WNT research har köpt in sig samt att kursen börjar klättra igen gör att aktien ser intressant ut.

I princip alla faktorer är uppfyllda för att Dignitana kan bli en av höstens riktiga kursrökare då aktien är rejält nedtryckt i kombination med att företaget går in i en väldigt intressant period. Jag har köpt aktier för 11.6-12 kr.

Lite mer grundlig analys av läget hittar ni här.

http://www.redeye.se/aktiebloggen/dignitana/dignitana-enorm-forsaljningstillvaxt-att-vanta

Min portfölj i övrigt.

Jag är som sagt belånad till 50% på insatt kapital i portföljen så avkastningen/förluster blir egentligen det dubbla.

Cassandra -18%

Tyvärr satte ISIS käppar i hjulet för en smidig introduktion i Irak och inneburit en rejäl kurspress för Cassandra. Situationen börjar dock bli "vardag" och min tro är att girgheten börjar ta över då aktien bottnade runt 16 kr och just nu står i 21.9 kr. Aktien har dock visat att den kan bjuda upp till riktiga kursrusningar bara någon vecka tillbaka och när väl vi ser produktionssiffror och förhoppningsvis situtationen i Irak klarnar så bör aktien bestiga nya höjder. Men Cassandra har även Spanien avtalet att luta sig mot och det är mycket möjligt att vi ser nya avtal med andra länder när företaget kan bevisa sin metod med en fungerande anläggning i fält.

Neurovive +137%

Insiders ökar konstant och marknaden verkar ha slutat reagera på köpen. Fortfarande ligger alla stora nyheter framför bolaget med förhandling om att sälja Hepatit B kandidaten och godkännande av Ciclomulsion. Jag tror på fortsatt uppgång med mitt sikte inställt rejält högre än dagens kurser.

Nexam Chemical +49%

Bolaget har radat upp trevliga nyheter men det verkar som marknaden behöver mera än samarbetsavtal inom polyeten och hellre fokuserar på att ledningen sålt aktier vilket gett ett nedställ på ca 10% den senaste tiden men som åandra siden även bör betyda köpläge för de som vill komma in i aktien.

Personligen tycker ledningen är värda att ta ut lite lön för sitt arbete, de verkar överarbetade och kan behöva lite "motivation" och med facit i hand så har de levt upp till allas förväntningar. De har byggt upp ett företag som idag värderas betydligt högre än vid introduktionen och om de nu vill unna sig något så ska jag inte hindra dem. Insiders köper oftast aktier endast av en anledning, att de säljer kan ha 100 olika anledningar. Det är inte realistiskt att tro att insiders ska sitta på aktier värda hundratals miljoner när de i princip är "vanliga" lönearbetare. Jag sätter mer vikt att det skedde utanför börsen till långsiktiga ägare och såldes på några timmar=intresset är stort från det stora kapitalet.

http://nexamchemical.com/Investors/Press-releases/Pressmeddelande/?releaseid=1656073

IRPC avtalet, för att lättast beskriva vad nexam nu har fått ett avtal inom är vad allmänheten anser vara plast. Plast i ex dunkar, bryggor, solstolar etc...allt är polyeten. Kort sagt...enormt stor marknad.

http://nexamchemical.com/Investors/Press-releases/Pressmeddelande/?releaseid=1650430

Men jag tror marknaden vill se en första order komma in innan bolaget börjar handlas upp rejält igen. Men även den bör väl komma in efter sommarstiljten har passerat.

Trevlig sommar.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?