Post entry

Dignitana - Årets turnaround

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I torsdags gick startskottet för en lång och härlig uppvärdering av Dignitana.

Ja jag ska erkänna, det har under den sista tiden ibland känts som jag ägt Dignitana i onödan i ett antal år. Om jag i min vildaste fantasi hade kunnat föreställa mig att man vintern 2013 skulle kunna köpa Dignitana för 15 kr hade jag såklart väntat tills nu. Å andra sidan: Hur skulle jag kunnat tro att marknaden skulle ha så otroligt svårt att under vägen förstå vad som var på gång att hända?

Rapporten för tredje kvartalet var verkligen usel och det fanns bevisligen folk som i panik slängde ur sig aktier under 15 kr. Slängde dem rätt i gapet på mer pålästa och initierade. Försäljningssiffrorna var en katastrof och tänker du endimensionellt säljer du dina aktier. Men tänker du bara ett steg längre så inser du att det finns ett litet guldkorn undanstoppat i rapporten. Sysmex gör en uppföljningsorder på 20 system. Värdet kanske bara är på 4 miljoner MEN vi som följt bolaget en längre tid vet att de redan hade 45 system som nu alltså rimligtvis är slut, eller i alla fall börjar ta slut. Detta i en lansering som i allt väsentligt påbörjades i september. Dagens rapport visar att Europa fungerar och det är till dagens värdering egentligen allt vi behöver veta. Bolaget har gjort det enda rätta genom att lägga alla korten på bordet och säga hur det ligger till. Jag kan förstå att folk har tappat tålamodet och lämnat aktien men det är ju nu man ska äga aktien. Precis nu.

Nu ser det ut som om det äntligen vänder för de hårt prövade aktieägarna. Europa har lyft, UK är på gång, avknoppningen av Braincool kommer definitivt att öka intresset. Jag räknar iskallt med att braincool som minst kommer att värderas till 8-10 kr efter notering (kom ihåg att Medfield diagnostics värderas till mer än det dubbla...) vilket innebär att skalpkylningen fortfarande kan köpas till en spottstyver. Kina finns runt hörnet och USA ligger mindre än ett år bort. Dignitana kommer att kunna göra hundratals miljoner i vinst i USA men det är det inte alla som förstår, precis som inte alla förstod att i torsdags gick startskottet för första delen av en lång och härlig uppvärdering.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?