Post entry

DIBS - Snabb rapportkommentar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag tänkte skriva en ordentligt rapportkommentar lite senare, börjar dock med att skriva detta.

Resultatet per aktie blev 2.31 kr vilket var precis under mina (ganska höga) förväntningar, rörelsemarginalen uppgick till 28%. Detta är något lägre än jag räknat med, men tydligen tog bolaget engångskostnader på 1.3 mkr i samband med förvärvet av Cardia som jag inte räknat med. Utan engångskostnader hade VPA 2007 blivit ca 2.45 kr, dvs. en bra bit över mina förväntningar.

"För fjärde kvartalet har rörelseresultatet belastas med restruktureringskostnader i Cardia, ökad aktivitetsnivån inom försäljning och marknadsföring och reservering för sociala avgifter för personaloptioner."

I övrigt andades rapporten optimism och det faktum att företagets ledande ställning har stärkts ytterligare är mycket positivt och ökar chanserna till ett bud på företaget avsevärt.

"Med beaktande av att DIBS kunders samlade transaktionsvärde under 2007 uppgick till drygt 40 miljarder SEK är DIBS position på marknaden starkare än någonsin."

Dessutom verkar inte VD minsta orolig över att de finansiella målen kommer att nås och vi vet ju sedan tidigare att han brukar vara ganska försiktig i sina prognoser, vilket är mycket positivt.

Slutsats: Jag vet inte exakt vad för förväntningar marknaden har men skulle aktien sjunka idag kommer i alla fall jag att öka, finare tillväxt, lönsamhet och lågrisk hittar man inte på börsen i dagsläget.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?