Post entry

Diamyd Medical först ut på miljardmarknad!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Diamyd Medical först ut på miljardmarknad!

Diamyd Medical kan bli först på miljardmarknad!

1. Om Diamyd Medical.

2. Först att nå marknaden med ett diabetesvaccin.

3. Partner & utlicensieringsavtal.

4. Erik Penser Bank Analys motiverat värde 18,20SEK/aktie.

5. Välfylld kassa.

6. Insiderköp.

7. Styrelsen och senaste tillskottet Mark Atkinson.

8. Viktiga framsteg i Diagnode 1 studien.

/

/

1. Om Diamyd Medical.

Diamyd Medical jobbar med att ta fram ett botemedel mot en av vår tids största folksjukdomar. Jag talar om diabetes, vi alla känner nog någon som är drabbad utav denna hemska sjukdom som medför ett livslångt lidande och försämrad livskvalitet.

Man har tagit fram ett vaccin som heter Diamyd, detta vaccin gör att den person som drabbats utav diabetes och får detta vaccin kan behålla sin nuvarande insulinproduktion.

Man har även tagit fram ett läkemedel som heter Remygen, detta läkemedel återskapar de betaceller som producerar insulin.

Detta är så klart lite förenklat men om man lyckas med detta så har man ett botemedel mot diabetes.

https://www.diamyd.com/docs/About.aspx

2. Först att nå marknaden med ett diabetesvaccin.

Diabetesvaccinet Diamyd kan vara på marknaden 2021, detta skulle innebära att Diamyd Medical är först med ett vaccin mot diabetes på en marknad värd 5400 MDSEK om året. Att vara först på denna enorma marknad gör också att man plocka stora marknadsandelar.

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har även beviljat Diamyd Medicals ledande läkemedelskandidat Diamyd, särläkemedelsstatus (Orphan Drug Designation). Särläkemedel åtnjuter sju års marknads-exklusivitet i USA.

Idag finns enbart insulininjektioner att tillgå för diabetiker så man kan säga att utvecklingen stått stilla länge för människor drabbade utav diabetes.

Det finns inga konkurrenter inom området som är så nära marknaden som Diamyd Medical nu är.

Vd:s ord från 23 jan 2019:

"Vår högsta strategiska prioritet under det här verksamhetsåret är att förbereda för en marknadsansökan för Diamyd®. Dessa regulatoriska aktiviteter utförs parallellt med det pågående kliniska programmet. Målet är att kunna skicka in ansökan senast i slutet av 2020 tillsammans med en eller några strategiska partners för att maximera potentialen i programmet samt aktieägarvärdet."

https://www.diamyd.com/docs/ceoComments.aspx?LangID=1

3. Partner & utlicensieringsavtal.

Vd Ulf Hannelius har vid flertalet tillfällen nu nämnt att man suttit i samtal med potentiella partners. Han har också sagt att en partner kommer vara på plats i god tid innan Diagnode 2-studien är avslutad vilket blir i tredje kvartalet 2020. Vad menar han då med i god tid? Min gissning är att en partner kommer in i bolaget redan innan 2019 är slut.

Vad innebär egentligen att en partner kommer in i ett bolag som Diamyd Medical?

En potentiell partner från Big Pharma kommer att behöva erlägga en rejäl upfront betalning Till Diamyd Medical för att få komma in som partner och sedan kommer avtalet antagligen innefatta rejäla milstolpsbetalningar som betalas ut under resans gång.

Min gissning är att en upfront betalning idag inte skulle understiga 500 milj/USD. I detta scenario så skulle Diamyds BV gå från 500MSEK till 5,5MDSEK.

Detta skulle resultera i en aktiekurs på: 82,50sek/aktie, baserat på antal aktier i bolaget idag. Trogna aktieägare kan i detta scenario räkna med en rejäl aktieutdelning när detta inträffar.

4. Erik Penser Bank Analys motiverat värde 18,2sek/aktie.

Den 8 oktober 2018 släppte Erik Penser bank sin första analys gällande Diamyd Medical, där skriver man att motiverat värde är 18SEK/aktie.

24 jan 2019 så kommer en uppdatering av förra analysen och man höjer nu det motiverade värdet till 18;20SEK/aktie

Idag handlas aktien för 7,20SEK/aktie, bara här i motiverat nuvärde så har vi en uppsida på ca 160% från dagens kurs.

https://epaccess.penser.se/bolag/diamyd-medical/analys/

5. Välfylld kassa.

6:e december 2018 meddelade bolaget att man tillförs 58,4MSEK genom optionslösen som tecknades till 95,6%. Kassan är nu välfylld och man kommer klara sig fram till att Diagnode 2 studien är slutförd i slutet av 2020.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2018/12/06/diamyd-medical-ab-diamyd-medical-tillfors-584-msek-genom-optionslosen.html

6. Insiderköp.

Samtliga insynspersoner som tex Vd, CFO, Styrelseledamöter har enbart ökat sitt innehav senaste åren och aldrig avyttrat några aktier vilket sänder en väldigt positiv signal till marknaden. Detta visar klart och tydligt att man tror starkt på sitt bolag och dess produkter.

https://marknadssok.fi.se/publiceringsklient/sv-SE/Search/Search?

SearchFunctionType=Insyn&Utgivare=Diamyd+Medical+AB&PersonILedandeSt%C3%A4llningNamn=&Transaktionsdatum.From=&Transaktionsdatum.To=&Pu

7. Styrelsen och senaste tillskottet Mark Atkinson

Ni hittar hela styrelsen om ni klickar på länken nedanför:

https://www.diamyd.com/docs/boardManagement.aspx

Det senaste tillskottet till styrelsen och det mest intressanta är Mark Atkinson som tillträdde i november 2018. Mark Atkinsson är bland dom främsta i USA inom Diabetes samt en opinionsbildare inom området.

Detta väcker många frågor. Varför kommer han in nu? Är han där på uppdrag utav Big Pharma innan dom går in som partner?

Detta är bara mina gissningar men läs gärna mer om Mark Atkinson om ni klickar på länken nedanför:

https://diabetes.ufl.edu/atkinson-lab/

8. Viktiga framsteg i Diagnode 1 studien.

2018/11/26 så meddelade bolaget att elva av tolv typ 1-diabetespatienter behandlade med intralymfatiskt Diamyd® var i partiell remission vid 15 månader. 11 utav 12 patienter är otroligt bra resultat och talar för fortsatta framgångar.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2018/11/26/diamyd-medical-ab-elva-av-tolv-typ-1-diabetespatienter-behandlade-med-intralymfatiskt-diamyd-i-partiell-remission-vid-15-manader.html

DISCLAIMER:

Jag äger aktier i bolaget och jag uppmanar samtliga läsare till att göra en egen och grundlig kontroll innan beslut om investering. All handel med värdepapper sker på egen risk.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?