Post entry

Diamyd grundaren säljer!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Essen-Möller, Anders

2010-03-09 450308 B-aktier
2010-12-01 392225 B-aktier

Minskning med 58083 eller runt 7milj kr, minskning med 12% av hans gångbara B-aktier, A-aktierna är inget som han kan sälja hur som helst.

Ser även en oroväckande grej när man tittar på hans "affärer" med aktien genom åren han har vid flera tillfällen valt att låna ut sina aktier så att någon kan blanka aktien. Vilken seriös företagsledare väljer att göra en sådan sak?

Dessa aktier som han nu säljer i rasande takt är inget som han har köpt över marknaden utan det är optioner som han har genom åren plockat ut i bolaget genom åren.

Vad beror denna kraftiga utförsäljning på? Enligt de som gick på stämman så var det en mycket optimistikt ledning som målade upp en mycket ljus bild av bolaget och aktien ska enligt både redeye betalda analys och amatörer som har lärt sig några tjusiga meningar lik denna "riskreducerat nuvärde på 167 kr" enbart för diamyd sen till kommer allt det andra i bolaget...

Kan det vara att FAS 3 datan snart är på gång och Essen-Möller fått kalla fötter och väljer nu att sälja av 12% av sina B-aktier?

Även om Studien är en dubbelblind studie så kan man ändå lista ut vem som får medicinen eller placebo? Ett aktuellt fall finns där forskningschefen tipsade en bekant om att en studie inte gick så bra och han valde då att sälja sina aktier. Även där var det en dubbelblind studie ni kan läsa mer om bolaget som heter Eurocine Vaccines.

Nu hävdar säker några att han enbart säljer en liten del av sina aktier om man räkna med hans A-aktier men de är inget som han kan sälja för då förlorar han kontrollen av bolaget de är röststarka aktier och valet är då att sälja B-aktier.

Ser det som mycket oroväckande att han väljer att sälja så kort inpå en studie skulle den vara framgångrik så skulle han aktier vara värda mycket mer än vad han i dag kan få ut. Och skulle den misslyckas så är bolaget inte värt många korvöre. Min åsikt är att som grundare och djupt involverad i bolaget så ska han om någotn följa med till botten eller upp till himlen.

Kapten är den sista som lämnar skeppet, den devisen gäller inte för Anders Essen-Möller

Detta är enbart mina farvågor och han kanske är en hyvens kille? Tiden får bli hans åklagare, domare och bödel

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?