Post entry

OV - "a future medtech unicorn"!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tillfället att ta plats har aldrig varit bättre än nu. Låt mig här förklara varför!

Jag har följt OV i drygt tre år nu. Varit inne ett par gånger på vägen. Men nu har jag till slut bestämt mig för att ta den långa positionen från dagens nivå. Jag känner faktiskt igen mig själv i den nya storägaren Mats Gabrielsson, som nu äger drygt 10% av bolaget.

Citat."I consider Oncology Venture to be one of the currently most exciting companies on the market for cancer treatment. I have followed the company for some time, and I’m impressed by its big data and artificial intelligence approach to cancer drug prediction. The company is truly unique in its approach combining artificial intelligence with biotechnology and I have believed in the concept from the very first moment it was presented to me.”, Mr Gabrielsson said on Thursday, and continued: “To me it was a given to invest in a future MedTech unicorn, not only for the money but also for mankind.". 

(Unicorn är ett bolag med ett börsvärde överstigande 10 miljarder)

Det finns väldigt många anledningar som gör det till ett extremt attraktivt läge att gå in i Oncology Venture nu, idag. Jag presenterar här först 12 goda anledningar till att gå in som delägare idag.

1. Nyfylld kassa på drygt 100mkr.

2. Hela sju läkemedelskandidater i sen klinisk fas och inom många typer av cancer. Bolaget lägger för tillfället extra fokus på tre utav dessa för att vara kostnadseffektiva. 

3. Man sitter dessutom den AI-baserade tekniken DRP (Drug Response Predictor). Med hjälp av denna teknik så kan man förutsäga vilka patienter som kommer att svara väl på en specifik behandling. Denna teknik, bara i sig, är extremt väldefull och tros vara standard i framtiden! (Min gissning är att BP sneglar från sidlinjen). Tekniken skulle med fördel kunna utlicencieras - ett alternativ som bolaget tittar på. Enligt Coherent Market Insights kommer marknaden för tekniker likt DRP vara värd cirka 56 miljarder kronor år 2024. 

Läs mer om DRP här: https://oncologyventure.com/science-and-publications/the-drp-method/

4. Nära marknadsgodkännande! (Förmodat H2 2020. Kandidat: Dovitinib. Marknad: Njurcancer - omsätter årligen ca 60 miljarder kronor). 

5. Väldigt lågt börsvärde när man lägger ihop punkt 1-4. (ca 315mkr)

6. Analyshuset Edison har ett motiverat börsvärde 1.271mkr i sin senaste analys (utan Ixempra medräknad) - En uppsida ca 400% från dagen kurs! Om OV hade detta börsvärde redan idag, då hade i alla fall inte jag höjt det minsta på ögonbrynen. Känns väldigt rimligt om man ser på vad bolaget faktiskt sitter på! 

https://www.edisongroup.com/company/oncology-venture/2735/

7. Kandidaterna har hittills visat väldigt lovande resultat och några av dem har till och med visat markankt bättre resultat än befintliga läkemedel marknaden!  

8. Riktar sig mot en abnormt stor marknad! Enligt alliedmarketresearch.com så kommer den globala marknaden för läkemedel mot cancer år 2025 omsätta motsvarande 1.673 miljarder kronor. 

9. Ny strategi. Bolaget nu valt att lägga extra fokus och energi på tre utav dessa sju kandidater (Dovitinib, Ixempra och 2x-121), för att vara mer kostnadseffektiva. 

10. Ny grymt välmeriterad VD (Steve Carchedi, Google him!), ny finanschef och relativt ny marknadschef 👍 Som sagt en ny storägare också som nyligen knep närmare 10% av bolaget (uppskattningsvis en investering på drygt 20mkr vid tidpunkten). 

11. Den betydelsefulla och värdefulla fusionen (sammanslagningen) med MPI. I augusti 2018 genomförde man en fusion med det då börsnoterade bolaget Medical Prognosis Institute (MPI). Det gjorde att man fick fulla rättigheter till tekniken DRP. Denna fusion var väldigt efterfrågad - både av aktieägare men även utav stora läkemedelsbolag som OV för diskussioner med. MPI ägde alltså tekniken DRP, vilket OV endast hade licens att få använda. Det är tekniken DRP som ger de väsentligt bättre studieresultaten för OV's kandidater, därav vikten i denna fusion. Att de äger tekniken till 100% är så klart positivt vid framtida affärer. 

12. I samband med fusionen så flyttade man även upp från AktieTorget till First North, vilket är ett + då det innebär bättre exponering. 

Om vi kikar lite kandidaterna...

Dovitinib, njurcancer, genomförd fas lll. Man ska när som helst lämna in en marknadsansökan till FDA. Blir det godkänt så är detta en megatrigger! Det betyder alltså att man är väldigt nära sitt första godkända läkemedel mot cancer. 

Biostatistiska analyser av kliniska data för Dovitinib i njurcancer stödjer en direkt ansökan om godkännande baserat på att läkemedelskandidaten inte är sämre än den marknadsförda standardbehandlingen idag. Bayer hade till exempel en försäljningssiffra för Nexavar (sorafenib) på ca 7 miljarder kronor under 2018. Nu sitter OV på en motsvarande dito, som dessutom visar bättre effekt! Marknadsgodkännande borde vara ett faktum. 

Dovitinib har tidigare även visat goda resultat hos patienter med metasterad bröstcancer. 

Ixempra/Ixabepilone, metastaserad bröstcancer. Lite osäker här, då kandidaten nyligen är inlicensierad, men som jag har förstått det så ska man påbörja en mindre registreringsgrundande fas ll-studie i Europa, något som kan ge underlag för en direkt ansökan om marknadsgodkännande för Ixempra i Europa.

Med tanke på att detta redan är ett godkänt läkemedel i USA och redan har gått igenom fas lll, så finns eventuellt möjligheten bara göra en mindre kompletterande fas lll. Obs. Är som sagt lite osäker på den exakta planen och läget för denna kandidat men det är så här jag tolkar de PM som kommit. Om någon känner till den exakta planen så får man gärna dela med sig i kommentarsfältet. OV har för övrigt "endast" rättigheterna till den Europeiska marknaden. 

2X-121, fas ll, äggstockscancer och bröstcancer. Har i studier även visat framgångsrika resultat i både solida cancertumörer och metastaserad cancer i hjärna. 

💉💊 APO-010, fas l, benmärgscancer. 

💉💊 2x-111, fas ll, metastaserad bröstcancer. 

💉💊 Irofulven, fas ll, metastaserad prostatacancer. 

Och sist men inte minst

💉💊 LiPlaCis, metastaserad/spridd bröstcancer, pågående fas ll, förbereder fas lll. 

Stor trigger i närtid är slutliga resultat från fas ll. Interimdata visar en responsgrad på hela 40% hos de patienter som identifierats som sannolika att svara på behandling. Det är väldigt bra resultat och kan jämföras med den senaste produkten som fick marknadsgodkännande av FDA, Halaven, vilken uppnådde en responsgrad på 12%. LiPlaCis utvärderas också i en pågående fas II-studie i patienter med prostatacancer. Kandidaten har även visat goda resultat vid tester på patienter med lungcancer. Varför top-line resultaten är en stor trigger beror dels så klart på att man kan gå vidare till fas lll, men inte minst så valideras tekniken DRP än en gång! 

Kan varmt rekommendera att kika närmare på kandidaterna! De beskrivs närmare på dessa sidor. Klicka på "Link to product" eller "More about xxxx" om du vill fördjupa dig än mer! Man presenterar en väldans massa intressant information om kandidaterna. https://oncologyventure.com/pipeline/

Affärsidé. Bolagets affärsidé går ut på att man köper läkemedelskandidater som tidigare snubblat på mållinjen. Att de snubblat på mållinjen kan bero på att studieresultaten har varit väldigt lovande men ändå bara på gränsen till godkända, eller så kan det bero på att det tidigare bolaget saknat finansiering till att gå vidare själv etc. Det är här tekniken DRP kommer in i bilden. DRP förbättrar studieresultaten markant! Oftast behövs bara en mindre kompletterande studie för att komma vidare, då man redan har resultat och data från en liknande studie sedan tidigare. På så vis sparar man dels mycket tid, men även väldigt mycket pengar. En genial affärsidé helt enkelt. 

Vid en första utlicensiering eller marknadsgodkännande, då kommer snöbollen att vara i rullning - och då kommer den förmodligen att rulla/växa snabbt. Den första godkända kandidaten kommer vidare att föda nästa kandidat till marknadsgodkännande. Detta bolag är ett monster på uppvak med en enorm uppsida från dagens nivå. 

Det finns så väldigt mycket mer att säga om detta extremt breda case, men jag orkar inte skriva en hel roman för tillfället. #tröttsmåbarnsförälder

Gillar personligen denna artikel https://www.investerarbrevet.se/oncology-venture-gar-in-i-nasta-fas---kommersialisering

Här finns en trevlig genomgång av bolaget med den nya VD'n. Tekniken DRP är en så pass revolutionerande teknik att Steve i denna intervju jämför den med när Apple kom till mobilmarknaden med sina högupplösta mobiler med touch-funtion etc. En riktig game changer! Knappt 12 minuter in i filmklippet, men se gärna hela, då det är en allmänt bra presentation. https://youtu.be/qlMJraIRfBo

Disclaimer. Jag äger aktier. Detta är ingen köp- eller sälj rekommendation. Alla fattar sina egna beslut. Reserverar mig för eventuella faktafel i texten.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?