Post entry

Det kunde blivit värre idag!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Europabörserna med Tyskland i spetsen klarade sig bra idag utifrån den väldigt svaga avslutningen på USA-börserna. Ingen panikartad handel överhuvudtaget. Som Klas Palin nämner i sin blogg så är temat för dagen hur stora uttag det kommer att bli ur hedgefonder. Idag är nämligen sista dag att anmäla uttag i många fonder för att få ut pengar för försäljningarna per den sista september. Tala om likvididetsrisk, andelsägarna får vänta en och en halv månad på pengarna och vet inte hur mycket det kommer att bli, priset har ju så klart betydelse när man säljer en tillgång?! Ska det inte vara låg risk i hedgefonder? Hedgefonderna kommer alltså succesivt fram till den sista september att dra ner positioner som motsvarar uttagen, trots allt en ganska lång period. Vi skall också komma ihåg att det även finns vinnare på turbulensen bland placerare och hedgefonder, alla kan ju inte ha spekulerat åt samma håll överallt.

För min egen del har det varit en lugn dag. En positiv kort affär över dagen i Tradedoubler. Valde också att gå in lite grann Rezidor på 50 i stängningscallen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?