Post entry

Dedicare nytt rekord q4? - Förtydligande gällande Välfärdsutredningen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Många har den senaste tiden gjort vinsthämtningar i Dedicare efter att bolaget presenterat ett rekordkvartal. Nu står välfärdsutredningen på glänt och vinsttak föreslås.

Kort och gott så vill jag bara förtydliga för alla att vinst taket inte gäller bolag som Dedicare.

Dedicare är ett bemannings bolag inom vården. Om begränsningar av vinster i välfärden går igenom så kommer det att påverka bolag som driver någon typ av friskola, sjukhus, vårdcentral etc, inte dom bolag som enbart sysslar med bemanning. Man måste altså driva en "välfärds-verksamhet" för att kunna drabbas av "vinstbegränsningen", något som marknaden inte verkar förstå.

Förutom att Dedicare inte alls påverkas av vinst taket så äger Dedicare 3 av 5 upphandlade bolag för läkarbemanning i SLL (Stockholm), den största marknaden inom vård bemanning i Sverige samt 3 av 6 bolag som är upphandlade inom alla specialiteer för sjuksköterskor inom SLL. Detta betyder att Dedicare har trippelt så stor chans att bemanna på stockholms vårdbemanningsmarknad som övriga upphandlade bolag.

Till detta så bör det även tilläggas att SSL har fått grova böter genom åren för att ha bemannat med läkare/sjuksköterskor från icke upphandlade bolag utan att ge dom upphandlade chansen. Detta har nu resulterat i att SLL enbart kommer att prioritera upphandlade bolag och neka affärer med icke upphandlade så länge dom upphandlade kan leverera. Detta för att inte få ytterliggare böter.

Förutom denna otroliga nästan ensam rätt att kunna leverera läkare och sjuksköterskor i SLL så kom turligt nog för Dedicare deras största konkurrent inte med i Stockholms upphandlingen av okänd anledning.

(all info hämtad från offentliga upphandlingar)

q4 tror jag blir ett nytt rekord kvartal.

Disclaimer: Inget av ovanstående ska tolkas som köpråd eller tips. Alla investerare bör göra egna analyser och nogrann efterforskning innan en investering görs. Jag äger aktier i Bolaget.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?