Post entry

Daytrading

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Om du tänker bli en daytrader och har lite funderingar om hur det går till så ska jag i några enkla ordalag beskriva lite hur jag gör och hur jag har gjort under dom snart 10 år som jag har haft det som yrke. 31/5-2009 blir det 10 år.. Jag fyller bronstrader då..

Storleken har ju ingen betydelse säger dom, och i en daytraders fall så stämmer det bra ;O) Dina utgifter avgör hur mycket pengar du måste dra in, men samtidigt är det ju så att ju större tradingplånbok du har desto bättre hävstång, naturligtvis. I början av karriären så jagade jag 10-öringar och var nöjd med några hundralappar per trade men efter ett tag så insåg jag att det blev en stressande tillvaro framför skärmen. Bättre med ett stort byte än flera små då courtaget spelar en betydande roll i slutändan. Att man har ett realtidssystem är naturligtvis ett måste. Bättre med en bra affär som ger lika mycket som tre eller fyra mindre.

Jag väljer ut c:a 30 st likvida aktier från large cap o mid cap samt en del från dom mindre listorna. Det är oerhört viktigt att man kör sin trading i likvida aktier så att man alltid kan komma ur om det går snett. Olika brancher naturligtvis. Bank/IT/Telekom - Verkstad- Råvara etc..Det är likviditeten i aktien som är viktig. Orderdjupet ska man inte lägga så stor vikt vid då man inte vet hur många dolda order det finns. Vid callen så får man inte dölja sin order men så fort handeln startar så går det bra. Kvällscallen likaså men då går man inte in ändå. Alltså, lägg inte så mycket vikt vid orderdjupet oavsett aktie.

Det är viktigt att hålla kollen på en akties rörelse under den senaste tiden så man får en bra uppfattning om i vilka intervaller den har rört sig. Finns ju flera tidsintervaller att välja på i realtidsprogrammen. Jag gör inte affärer dagligen då det inte alltid bjuds på bra lägen och den rätta känslan inte finns. Varje vecka dock så dyker det alltid upp något bra. Nu till en viktig del i själva handeln :

Titta var avsluten sker innan du slår till. När avsluten till allra största delen sker på SÄLJARENS villkor så brukar det ske en uppgång än om avsluten sker på KÖPARENS villkor. Viktigt....Viktigt.... Jag går nästan alltid på köparen direkt så att jag får det antal jag är ute efter.

Ibland bottenfiskar jag men det lyckas sällan. Sedan när du fått dina aktier så ska du redan ha bestämt dig för när du ska sälja dom. Hur mycket tror jag den drar idag ? Lägg upp allting klart så att det bara är att trycka på GO,- sälj- när du säljer dom på KÖPARENS villkor, om du vill vara helt säker på att bli av med alla, och det vill du. Finns en uppenbar risk att man blir sittande med en slatt annars och det vill man inte. ALL IN och ALL OUT, hela tiden.

Skulle traden bli fel och den vänder nedåt så bestäm dig innan traden för hur många procent du är beredd att ev följa med ner. Själv så släpper jag den ganska omgående om det börjar se mörkt ut. Man får dock vara lite kylig så man inte släpper den bara för att den backar några procent. Stoploss är något som jag inte anväder mig av då jag känner att jag inte har riktig kontroll på skeendena om jag aktiverar stoplossen.

Om traden drar ut på tiden så bli inte stressad. Du måste vara en isman eller kvinna. Det kan gå på 1 minut eller 1timma eller så tar det hela dagen, men det är viktigt att stänga sin position innan dagens slut. Sitt kvar och bevaka din trade och om du måste äta så gör det framför datorn. Åk inte iväg på ett ärende när du ligger ute med en trade utan avsluta den om du måste dra iväg som hastigast. Ingen tidning får medtagas om du måste ner på "muggen" ;O) Gäller den manliga delen av befolkningen då.....

Idag så small det av några tusen Karo Bio på 10 kr och jag är ganska övertygad om att det var några stoppar som rök där och nu kostar den mer om man vill köpa tillbaka den. AVA stog som säljare....

Om traden blir lyckad så var nöjd med den för det är lätt att gapa över för mycket och så förlorar man hela den lyckade traden i nästa. Forts följer om det finns intresse.....Fråga gärna om ni undrar över något...

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?