Post entry

Dags att ta vinster?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Index stiger fint i linje med USAs stängning igår kväll. I natt har Asien börserna dessutom haft glädjefnatt och Nikkei är åter över 16.000.

Det som är positivt i Stockholm under öppningen är att OMX-index bryter över 1200-nivån och därmed lämnar den fallande trend som det legat i sedan 13 juli. Att vi bryter upp ger inte en direkt köpsignal utan snarare en indikation om att stabiliseringen verkligen är här för en tid.

Positivt igår var att flera banker var inne och norpade likviditet av Fed och det börjar nu talas om viss förbättring i bolånemarknaden (likviditetsmässigt inget annat).

Tar tillfället i akt och minskar ned exponering i de större bolagen sedan en bra utveckling från i fredags. De första indikationerna om överköpta nivåer har börjat rulla in.

Om man vågar finns det mycket fynd att tillgå bland de mindre bolagen, speciellt inom bioteknik (risky).

Medans jag skrev detta har fler tänkt som jag och vi är under 1200-nivån igen. Ser ändå det som troligt att vi får en stängning över den fallande trendlinjen som faller på riktigt fort.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?