Post entry

Tuff dag, i synnerhet för CyberCom. Flera skäl att titta närmare på aktien

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det blev en som väntad tuff dag. Men ännu är mars- och augustilägsta (1119 respektive 1127) intakta. Frågan är kanske hur länge? Nåja den dagen den sorgen.

En av dagens absoluta förlorare var konsultbolaget CyberCom. Jag fann inga direkta motiveringar till detta mer än att Nordea var ovanligt beslutsamma säljare. Man kan alltid spekulera i vad som ligger bakom försäljningar av den här typen (rapportläckor exempelvis, tvångsutförsäljningar, större institution som säljer ut m m) men det viktigaste är hur framtiden egentligen ser ut? Konsultmarknaden tycks vara fortsatt stark. Ur dagens rapport från KnowIT kan vi utläsa följande:

"KnowIT spår fortsatt stark efterfrågan på konsulttjänster under den kommande sexmånadersperioden, men det kommer också leda till fortsatt hög konkurrens om kvalificerad personal."

Efterfrågan finns där och ännu så länge bör det alltså se rätt bra ut även för Cybercom. Sammanslagningen med AU System kostar sannolikt en del tempo men bör kanske bidra till rejält stärkta positioner där ute nästa år. Synergierna spås komma redan med start i Q4. Dessutom har man ju redan sett till att värva friskt inför sommaren så att man inte behöver slås om personal nu när det börjar bli jobbigt. Liknar det inte läget 1998-1999? Det var just då när kampen om konsulterna blev för hård som bl a strukturaffärerna drog igång på allvar. Hittills har det inte varit så mycket av den varan ännu. Kanske drar ihop sig och i så fall lär vi få se en hel del spkulationer vem som blir nästa objekt osv osv. Det här brukar leda till uppvärdering av hela sektorn.

Naturligtvis är det ju så att ju större ett konsultbolag blir desto svårare har det att växa och hålla nere de administrativa kostnadernaoch (som i sin tur påverkar marginaler). Men ännu så länge ser i alla fall CyberCom ut att växa på bra något som bör kunna fortsätta även under 2008.

Tittar man på prognoserna för nästa år så hamnar vinsten per aktie runt eller över 6,50 kronor. Här syftar jag på analysmaterial från Carnegie, Kaupthing och bl a Redeye. Visst, veckans rapport kan kanske verifiera läget men hur som helst handlas aktien till kurser runt 53.5-54 till ett p/e tal om 8. Det var synnerligen lågt måste jag säga. Kanske rent av ett kap?

Nu är det naturligtvis så att om nu börsen fortsätter sura och OMX åker ner under 1120-1130 lär ju inte CyberCom stiga till skyarna. Men känns inte risken som tämligen låg rent fundamentalt sett här och nu när aktien kostar ca 54 kronor?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?