Post entry

Crown Energy - Uppdatering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Mycket intressant operativ uppdatering vid närmare granskning.

Idag kom Crown Energy med en operativ uppdatering. För den som inte är insatt i bolaget måste man läsa PM:t väldigt noga och också se vad som går att läsa mellan raderna. För det första har nu förklaringen kommit varför Afren inte har utnyttjat sin option på att förvärva ytterligare 25% av Block 2B. Operatören Thombo anser att Afren inte utnyttjat sin option i tid och tar därför tillfället i akt att bjuda in en annan partner till förmodligen mycket bättre villkor för Crown Energy. Sedan tycker jag att följande stycke är det mest intressanta i hela uppdateringen; "I tillägg kommer en av dessa potentiella partners att genomföra det första steget av arbetsprogrammet under hösten 2014 på licensen oberoende av frågan om optionsrätten för Afren Plc, vilket har ett både strategiskt och finansiellt värde för Crown Energy."
Thombo och Crown Energy har trots att det juridiska i optionsavtalet inte är löst valt att gå vidare med en partner som även kommer att gå in med pengar redan nu under hösten 2014. Alltså är en ny partner redan klar och i mina öron så låter detta som att en kommande nyemission i det korta perspektivet är helt uteslutet. Ulrik har helt enkelt löst finansieringen för ett tag framöver. Ska bli mycket spännande att se vilken partner det är också. Läs, en större aktör som redan finns i området? Vem kan det vara?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?