Post entry

Crown Energy bryter ny mark

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kazakstan, Mozambique, Irak osv från årsstämman

Den som läste blogginlägget här på Redeye av thehero skrivet den 19/12 - 2016 om Crown Energy och sedan köpte aktier har gjort en bra affär på ett halvår. Kursen har gått upp från 1,87 till 2,83 eller motsvarande 51%.

Detta är bara på början på lång och fin förväntat uppgång för Crown Energy som hade årstämma i fredags. Alla pusselbitar börjar falla på plats och i månadsskiftet maj/juni förväntas förvärvet av ESI vara färdigt.

Det mest intressanta på årsstämman var att höra Yoav från ESI berätta om alla spännande affärer de har på gång. Nytt på kartan är att man håller på att diskutera en affär i Kazakstan. Lite uppdaterat läge om Mozambique där det visade sig att man har två potentiella affärer på gång. Sedan gjorde Yoav en utförlig beskrivning om affärsidén och varför de kan ha så höga marginaler. Exempelvis så är ett av projekten vad som skulle kunna beskrivas som i världens ände i Mozambique. Först måste man flyga till Sydafrika, sedan flyga till Maputo, från Maputo tar man sedan ett mindre plan i 2,5 timmar för att sedan byta till ett ännu mindre plan som tar 1 timma. Det är rena ödemarkerna utan mobiltäckning och där är tanken att Crown/ESI ska erbjuda kontor och bostäder till oljearbetarna som många förväntar sig västerländsk standard. Få aktörer har varken viljan eller kompetensen att göra sådana här projekt. Projektet i Mozambique verkar vara enormt stort vilket det går att googla upp om. ESI har 17 års erfarenhet av sådana projekt. De flesta vill investera på lätta platser som Stockholm och Geneve och vågar sig inte in på mer främmande platser.

VD Andreas berättade sedan lite om Irak och kunde inte på rak arm svara hur många borrade brunnar de hade på licensen med det lät som fler än 150 brunnar. Proger som är ett ingenjörsföretag håller på att granska de olika fälten utifrån allt tillgänglig data som finns för att mer projektera och lägga grunden. Crown för samtal/förhandlar med en internationell potentiell partner som redan är etablerad i Irak och som är mycket intresserad. Troligtvis börjar man med att pumpa upp olja i Ajeed-fälten men sedan kan även Hamrin starta. Nästa vecka ska Crown ha möte med representanter från oljeministeriet i Bagdad för att presentera och prata om sina planer i Salahuddin.

När det gäller Sydafrika har Africa Energy lämnat in borransökan och håller nu på att handla upp utrusning som oljeborrplattform och så vidare. Tänkt borrstart är under 2018 om jag förstod det hela rätt. Det är mycket planering och förberedelser innan man kan sätta en borr i backen. Människorna bakom Africa Energy är de från Tullow Oil, mycket erfarna personer som lyckades bra i bland annat Kenya.

http://www.redeye.se/aktiebloggen/crown-energy-resan-uppat-borjar-1-jan-2017

https://www.avanza.se/placera/telegram/2017/05/12/crown-energy-spar-stanga-esi-forvarvet-skiftet-majjuni.html

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?