Post entry

Countermine - Äntligen!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Äntligen! Äntligen har Countermines aktiekurs börjat röra sig uppåt! Det som satte fart på kursen får nog sägas vara Countermines bud på Scanjack och den information som samtidigt lämnades i PM:et. Att en större order är på gång kan nu sägas vara så gott som säkert. Ingen, vid sina sinnens fulla bruk, skulle hyra en tredje minröjningsmaskin och skicka ner den till Libyen när man redan har två lediga maskiner på plats, utan att veta att det finns jobb för alla tre.

Jag räknar med att det redan är klart att köpet av Scanjack går igenom. Förarbetet är säkert så omfattande så det nu bara är en formsak. Det blir en riktigt bra affär för Countermine! Det största problemet i bolaget just nu är resursbrist. Man har inte tillräckligt med erfaren personal för att både tillverka de nya maskinerna inom rimlig tid och hjälpa till nere i Libyen på en gång. Därför är färdigdatumet för nästa två Oracle II framflyttat till i höst. Det faktum att man skickar ner en Scanjack 3500 till Libyen inom kort visar också att man kommer att lida brist på maskiner framöver.

Det finns en enda arbetsplats i Sverige, förutom Countermine, där man har erfarenhet av att tillverka minröjningsmaskiner. Bolaget heter Scanjack och ligger i Vikmanshyttan. All denna specialkompetens och en mycket välutrustad verkstad/fabrik med allt som behövs för ändamålet + en färdig minröjare kommer man nu över för futtiga 7,5 MKR + några miljoner till fordringsägarna. Eller rättare sagt, budet låg på 7,5 MKR när det lades men eftersom aktieägarna i Scanjack får aktier i Countermine kommer det att bli mer och mer värt hela tiden från och med nu.

Ändå, ett riktigt, riktigt klipp för Countermine. Räknar kallt med att vi kommer att få se Oracle II-maskiner rulla ut både från Södertälje och från Vikmanshyttan framöver. Båda fabrikerna lär behövas när det nu lossnar på allvar för Countermine som nu börjar göra skäl för namnet "koncern"!

För den intresserade finns det mer info på http://glepar.se

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?