Post entry

CORTUS ENERGY - EN UNIK MÖJLIGHET

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dagens börsvärde värderar den patenterade WoodRoll -tekniken med företagets alla möjligheter globalt till Noll kronor. 500 Mkr avtalet i Köping är säkrad liksom finansiella tillgångar på ca dryga 20 Mkr. En 500 Kw anläggning äger man redo för export. I höst tillkommer runt 53 Mkr genom teckningsoptioner. Cortus Energy förefaller vara en enastående möjlighet, att som aktieägare, nästan gratis få vara med i historieberättelsen om en ny svensk exportsensation. När jag släcker kvällslampan ser jag Rolf Ljunggren och Alfred Nobel gåendes sida vid sida.

WoodRoll gör ren kostnadseffektiv förnybar energigas av i stort sett allt organiskt material som inte innehåller för stora miljögifter. För kunden är det en ren ekonomisk vinst helt utan olika sorters politiska stödprogram. Kunderna finns inom process och kraft -industrin, återvinning och transport.

WoodRoll -Tekniken är patenterad genom fem olika patentfamiljer. Fram till idag har man säkrat Usa, Sverige och Japan. Fler länder är på väg. Cortus har utvärderats av tre utländska konsultbolag. Bl.a Jaakko Pöyry samt ett tyskt och ett amerikanskt bolag. Man har av samtliga utnämnts till "Beyond State-of-the-art." vilket anses som en av de främsta utmärkelserna som går att få.

Bolaget har bl.a genomgått över 100 bränsletester på KTH där man varit lyckosamma med sju helt olika typer av biobränslen samt avfallsprodukter och alger. Senaste testet visar lyckosamma tester med grisspillning. Det är inte längre en fiction att kostnadseffektivt ersätta fossila bränslen. Man kan således göra bränsle av sopor, olika biobränslen, alger eller grisskit om så vill. Bara fantasin sätter gränser för vad lilla Cortus i förlängningen skulle kunna få för Impact i ett större globalt perspektiv.

Om vi stannar vid det som ligger för handen så gäller följande. Testanläggningen i Köping på 500 Kw går snart iväg till en kund. Flertalet intressenter finnes. På plats i Köping uppförs under hösten och vintern den första kommersiella 5 MW anläggningen. Kunden som Cortus tecknat avtal med är Nordkalk. Avtalet är värt över 500 Mkr över tid. Nordkalk har vidare option på fler anläggningar till deras övriga verksamhet. Köping kommer täcka 10 % av Nordkalks energibehov. Deras interna målsättning är 50-60% inom 2-3 år. Något att fundera över.

Nyligen tecknades en avsiktförklaring med ett energiföretag i Californien, inom bränsleceller, där världens hårdaste miljölagar gäller. Första leveransen är på 500 KW (ordervärde 27 Mkr) och när den fungerar som Cortus säger att den gör, kommer skickas inom kort och har ju redan bekräftats i köping, så öppnar sig en närmast gigantisk marknad. Noterbart vad gäller Usa så finns även intressenter inom algproduktionsindustrin.

Cortus uppger vidare att man för långt gångna förhandlingar med ett jordbruksföretag i Italien på i första hand två st 5 MW -anläggningar. Samt Biokoks i Spanien på 5 MW.

Det finns även ett stort kommersiellt intresse av WoodRoll-anläggningar på 500 kW. Intresset finns dels att köpa befintlig anläggning i Köping, dels att köpa nya anläggningar som är baserade på den befintliga 500 kW-anläggningen. En mindre order har erhållits för bränslestudier för ett livsmedelsbolag i Chile. En rapport med goda resultat har skickats till kunden under augusti och denna ligger till grund för en eventuell order av en 5 MW-anläggning. Totalt finns i nuläget ett tjugotal seriösa intressenter runt om i världen. En siffra som hela tiden ökar.

Dagens börsvärde värderar den patenterade WoodRoll -tekniken med företagets alla möjligheter globalt till Noll kronor. 500 Mkr avtalet i Köping är säkrad liksom finansiella tillgångar på ca dryga 20 Mkr. En 500 Kw anläggning äger man redo för export. I höst tillkommer runt 53 Mkr genom teckningsoptioner. Cortus förefaller vara en enastående möjlighet att nästan gratis få vara med om chansen till att vara aktieägare i en ny svensk exportsucce

För senaste presentationen vänligen gå till nedanstående länk

http://financialhearings.nu/130828/cortusenergy/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?