Post entry

Säkert köp

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Confidence International har mycket stora möjligheter att överraska marknaden med en oväntad bra Q4 rapport, som kommer den 21 februari.

Confidence utvecklar och säljer säkerhetslösningar. Man är en systemintegratör som ökar kundernas effektivitet genom att förena IP-teknologi med traditionell säkerhetsteknik. Bolaget erbjuder en komplett portfölj av oberoende integrerade produkter och tjänster inom riskanalys, säkerhet, access, larm, brand och IT infrastruktur till företagskunder och kunder inom offentlig sektor. Man har idag 60 personer anställda.

Säkerhetsprodukter är till viss del är ett måste för näringsidkare och utvecklingen gör att man hela tiden behöver se över och uppgradera sin säkerhet. Det ger säkerhetsprodukter ett visst motstånd mot konjunktur variationer och lägger dem tidigt i återhämtningen då konjunkturen förbättras.

Confidence har sedan en tid tillbaka arbetat med att förbättra marginalerna och öka andelen repetitiva tjänster i sitt utbud. Under Q1 och Q2 omsatte man ca 20 miljoner per kvartal med en förlust på ca 0,5 miljoner. Den sista månaden i Q2 - juni - gick man för första gången med vinst sedan förändringsarbetet startat. Allt var upplagt för att redovisa vinst i Q3 rapporten. Sen kom rapporten in med ett dropp i omsättningen som hamnade på 14,5 miljoner med ett negativt rörelseresultat. Börskursen har sedan dess fallit ned ca 20%.

Men orsaken till det dåliga Q3 var förskjutning i ett stort flermiljoners projekt och om det inte skett hade man redovisat vinst enligt vd. Vidare var marginalerna så bra under Q3 att man hade nått break-even redan vid en omsättning på 17 miljoner. Med reservation för variationer i marginalen p.g.a. produktmixen i försäljningen indikerar det att man fortsatte att markant förbättra lönsamheten i projekten under Q3.

Det finns ytligare positiva händelser eller tecken inför Q4 rapporten. Under november får man order på utrustning till två gallerior från AMF och en datorhall från Skanska. Sedan Q3 rapporten har man anställt 2 personer och man nyanställer för närvarande 5 personer, vilket man antagligen inte skulle göra om man inte har ett positivt kassaflöde och en positiv framtidssyn. Enligt vd ”håller nyförsäljningen god takt, och man har en bra orderstock. Den nya kompletterande tjänsteportföljen omfattar inledningsvis online systemstyrning, förmedling av larm och differentierad service. De av våra kunder mest efterfrågade tjänsterna säljstartas i november vilket väntas öka vår tjänsteandel på ett positivt sätt. Tjänsterna skapar närmare band till våra kunder samtidigt som de genererar en återkommande intäkt ”.

Man har en nettoskuld på ett par miljoner. Börsvärdet är ca 25 miljoner vid en kurs på 2,28. En vinst under Q4 på 2 miljoner skulle indikera ett värde på 80 miljoner och en vinst på en miljon ett värde på 40 miljoner på företaget med ett P/E-tal på 10. Med en omsättning på 20 miljoner skulle man med Q3's marginaler redovisa ett rörelseresultat på 1,5 miljoner, inklusive extra personalkostnader för 2 personer.

Omsättningen i aktien är för närvarande mycket låg, men kommer resultaten så kommer köparna.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?