Post entry

Combigene uppnår milstolpe via CRO avtal samt min uppskattning av kassan

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Genterapi bolaget Combigene gick igår ut med ett pressmeddelande att man nu äntligen har signat en partner för sina kommande CRO studier (djurstudier), denna nyhet är en milstolpe på vägen mot kliniska studier mot människa för läkemedelskandidaten CG01.

Combigene pressmeddelande från 2019-10-10 går att läsa här: https://combigene.com/nyheter/combigene-valjer-cro-bolaget-northern-biomedical-research-som-partner-for-kommande-prekliniska-biodistributions-och-sakerhetsstudier/

"”Valet av CRO-partner har varit en lång och omsorgsfull process”, säger Annika Ericsson, Senior Project Manager på CombiGene. ”Jag är mycket glad över vårt kommande samarbete med NBR. Det är ett av få företag som mötte alla våra urvalskriterier. Under arbetet med att identifiera rätt partner har vi många gånger kunnat konstatera att CombiGene ligger i framkant av genterapiutvecklingen och att det finns ett begränsat antal CRO-bolag som har tillräcklig vetenskaplig höjd för att möta våra krav.”

Det här är självklart en mycket viktig nyhet för Combigene på vägen mot kliniska studier då just dessa CRO tester är tvingande för att nå fram dit. Därtill inväntar vi nu också val av CMO partner, dvs val av tillverkningsmetod och distributör, enligt Combigenes VD det mest viktiga beslutet under 2019, se följande artikel som även den släpptes under gårdagen: https://www.aktiespararna.se/nyheter/combigene-val-kontraktstillverkare-viktigaste-beslut-2019-vd

Min syn gällande finansieringen/kassan och det så kallade "NE-spöket":

Det har dykt upp en del diskussion/oklarheter igår efter föredraget hos Aktiespararna igår gällande Combigenes likviditet och hur länge kassan räcker. Jag har försökt grovt uppskattat läget med hjälp av senaste kvartalsrapport, historisk burn rate samt övriga finansiella händelser vi känner till.

Följande uppskattning har jag gjort för resterande del av 2019:

Kassa 2019-06-30 = +22 MSEK (enligt Q2 rapporten)

Burn rate Q3 = -5 MSEK (tagit i lite extra för att vara på den säkra sidan)

Återbetalning lån för Panion Q3 = -4 MSEK (avser Panions externa lån mot Formue Nord)

Burn rate Q4 = -5 MSEK (kan bli högre pga uppstart studier men svårt att veta idag)

Upfront fee CMO avtal Q4 = -10 MSEK (grov uppskattning)

EU bidrag utbetalning = +19 MSEK (beräknas utbetalas under Q4)

Utgående kassa 2019-12-31 = +17 MSEK

Slutsats kassan: Att Combigene skulle ha slut på kassan efter 2019-12-31 anser jag orimligt, det skulle i så fall vara om man inte fick utbetalt återstående del av EU bidraget alternativt om man behövde betala en väldigt hög upfront fee på CMO avtalet vilket inte känns rimligt. Antar vi därefter en fortsatt burn rate på ca 5 MSEK/kvartal även för nästa år så räcker befintlig kassa till sommaren 2020 vilket är en väsentlig skillnad mot vintern 2019. Observera, mina egna antaganden och uppskattningar. Någon form av kapitalanskaffning bör alltså bli aktuell våren 2020 som tidigast.

Slutsats 2 värdering Genterapi bolag: Combigene värderas betydligt lägre än utländska motsvarande Genterapibolag, något som även VD Jan Nilsson kommenterar i slutet av gårdagens dragning. Intressanta fakta här är att Genterapi som påbörjar fas 1 studier brukar ha en värdering någonstans kring 500 MSEK enligt läst i artikel i branschmedia. Nu är inte Combigene i den fasen ännu men skickar ändå ett signalvärde.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?