Post entry

Combigene in i portföljen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Combigene noterades i måndags och har inte fått någon uppmärksamhet ännu. Det ska bli spännande att följa bolaget och se hur marknaden vill prissätta aktien. Jag har tagit position.

Combigene är ett biotechbolag som utvecklar en behandlingsmetod mot epilepsi. Cirka en procent av världens befolkning lider av epilepsi. Behandlingsmetoden är en sammansättning av terapeutiska gener som injiceras i det drabbade området i hjärnan. Det handlar alltså om en lokal behandling och inte ett läkemedel som sprids i hela kroppen. Det är en engångsbehandling och förmodligen kommer prislappen att bli riktigt hög. Mer om metoden kan man läsa här:

http://www.combigene.com/

Det som skänker stor trovärdighet till Combigene och var en viktig anledning för mig att ta position är personerna i bolaget. Bengt Westrin, VD och Arne Ferstad, ordförande har gjort ett bra intryck på mig. Mest spännande är Advisory borden som består av David Woldbye, Eskil Elmér och Merab Kokaia. Dessa tre står bakom framgångarna i Neurovive (NVP). Läs mer om dem här:

http://www.combigene.com/foretagsledning/

A1M är ett möjligt jämförelseobjekt. A1M har en mycket potent antioxidant i sitt protein. De siktar på en första behandling mot havandeskapsförgiftning. Men, lyckas bolaget där kan A1M förmodligen vara verksamt inom många andra områden. Forskningen befinner sig i preklinik och tar steget in i Fas I nästa år. Combigene befinner sig i samma läge. Preklinisk forskning på väg in i klinik efter vektoroptimering. Till fördel för Combigene är att marknaden för epilepsi är riktigt stor. Marknaden för havandeskapsförgiftning är inte av samma dignitet. Till A1Ms fördel är att de ligger något längre fram i sin projektplan. Gemensamt är att de har flera andra områden som kan bli aktuella i framtiden. På det hela taget tycker jag bolagen är jämförbara. Det som är tokigt är att A1M värderas till 360 MSEK och Combigene till 100 MSEK. Den skillnaden tror jag ska raderas ut. Det kommer att ta tid, men i takt med att Combigene får uppmärksamhet t ex via pm eller i media bör värderingsskillnaden minska.

Här kan man läsa en intervju med Bengt Westrin:

http://8till5.se/2015/05/25/teckningsrekord-for-combigene-som-borsnoteras-idag/

Här är en analys skriven av Ahead Invest:

http://aheadinvest.blogg.se/2015/may/combigene.html

Det är många bolag som slåss om uppmärksamheten och det skulle förvåna mig om inte Combigene kan få en framskjuten plats på aktiescenen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?