Post entry

Nya innehav - Clinical Laserthermia och Kopylovskoye

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Har möblerat om lite i portföljen senaste månaden. Ut har Nordic Mines åkt och i stället har jag köpt på mig Kopylovskoye med ett GAV på ca 22 SEK. Med facit i hand så sålde jag av Nordic Mines lite för tidigt. Men Kopy har å andra sida gått starkt och jag ligger ca 20% plus på en månad.

Jag har sålt av BioInvent och i stället köpt på mig en större mängd Clinical Lasertermia ( CLS) med ett gav på ca 5,50 SEK. Detta är nu ett av mina större innehav. Med ett börsvärde på ca 79 Mkr så känns den som ett fynd. Jag bedömmer att uppsidan är betydlig. Med dagens stängningskurs på 8,25 SEK så bedömmer jag aktien som helt klart köpvärd.

Super svårt att värdera bolaget men att det ska uppvärderas betydligt anser jag att det inte råder några tvivel om. Om man leker med tanken på ett börsvärde på ca 240 Mkr så ger det ca 200% upp från dagens stängningskurs. Med tanke på potentialen i behandlingen samt att det inte behövs några långa Fas 1-3 studier med alla kostnader samt tid som det tar anser jag att ett börsvärde som beskrivs ovan känns motiverat.

Bra ägarbild / insiderköp är också positivt.

Det finns inga större studier på behandlingen, vilket är negativt, men de som finns är grymt bra.

Ett frågetecken till är patentfrågan, lite oklart vilka patent som finns och som går att få i framtiden. Men även om andra bolag plagierar behandlingen så bör CLS få en bra del av maknaden då de är så långt framme i utvecklingen.

Även om bolaget bara skulle få en lite del av den marknad som de beräknar att få så är detta ett bra köp.

Vi kan nog vänta oss ett starkt nyhetsfölde med många triggers i en nära framtid. Mottar gärna synpunkter om CLS då jag inte hunnit göra en djup analys av bolaget innan jag gick in. Det blev lite bråttom då det var svårt att komma in då säljsidan var i stort sätt obefintlig. Jag går vanligen inte in i bolag utan att gjort en ordentlig genomgång av bolaget. I detta fall blev det ett undantag då jag inte behövde läsa på länga innan jag insåg att det var ett bra köp.

En stor del av aktierna ägs av storägare. Man behöver dock inte räkna länge för att inse att det är ett bra köp med stor uppsida. Min riktkurs på 1 års tid är 20-25 Sek.

Vad gäller CLS ska man vara medveten om att det är lika svårt att komma ur som komma in. Dock har omsättningen i aktien ökat rejält då många bedömmer att CLS så inför ett genombrott.

Topotarget har jag kvar och de står och stampar på ungerfär samma kurs. Jag har ett GAV på 3,58 DKK. I Topo har det varit lite insiderköp på sista tiden vilket bådar gott. Tror att det behövs lite bra resultat av studierna för att få fart på kursen. Men när det förhoppningsvis kommer så är uppsidan rejäl.

Northland Resourses finns kvar bland innehaven men jag har dock minskat liten till förmån för CLS. Alllt bådar gott för bolaget. Jag skulle vilja se en bra lösning för transport mellan gruvan och hamnen. Northland ligger jag lång i.

Har sålty Guld Invest och ökat i Pricer. Pricer har jag också för avsikt att ligga lång i. Tror inte på några jättesprång i kursen utan att den kommer klättra uppåt sakta men säkert. Även här insderköp senaste tiden. Aktien kommer klättra i takt med att ordrarna rullar in.

Månadens sämsta innehav var Questerre som avhandlats på forumet tidigare. Ökade på lite men jag börjar dra öronen åt mig vad gäller miljöaspekten som är en riskfaktor.

Sammanfattningsvis har det varit en kanon månad med bra timing! Nu blir det till att ligga still i mina innehav om inget oförutsätt händer. Eventuellt kommer jag att ök ytterligare i Clinical Lasertermia.

Ha det gott aktieklippare och kommentarer välkommnas!!

//Hund

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?