Post entry

Nästa X00%-are!?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Just nu är Immunologi ett oerhört hett område och när proppen går ur CLS, Clinical Laserthermia Systems AB, kommer det att gå snabbt, oerhört snabbt. Frågan är när första trigger bockas av och proppen lossnar? Jag tror att det är mycket nära!

CLS, Clinical Laserthermia Systems AB – Nästa X00%-are

Tystnaden är nästan kompakt från bolaget och tystnaden ger fantastiska köplägen då kursen sakta men säkert söker sig neråt. Är detta ett CLS-fenomen, absolut inte. I stort sett alla (jag skriver i stort sett, men menar alla) mindre bolag på de mindre handelsplatserna (Aktietorget, First North och OMX Small Cap) lider samma öde när de inte kommunicerar på länge. Osäkerheten sprider sig och aktieägarna får kalla fötter och hoppar till nästa tuva för att gräset verkar vara grönare där. I detta läge anser jag detta vara extremt riskabelt, vi har sett enorma kursrusningar i Diamyd (från ~5kr till 24,80 på två dagar) och introduktionen av Cantargia från 7,60 till 16,50 (pris/unit) bara för att nämna några. Dessa kursrusningar är en föraning om vad som kommer i CLS och jag skall nedan förklara varför.

Vad har vi att se fram emot!?

Massor, verkligen många triggers som kan komma precis när som helst.

I oberoende ordning tänkte jag nämna det jag räknar med inom kort (för att använda en känd CLS fras).

* Behandlingsstart av bröstcancerpatienter på Island. Vi vet att rekryteringen blev påverkad av strejken på Landspitali University Hospital, vi vet också att denna studie nu är påbörjad igen och rekrytering pågår. Givetvis påverkas rekryteringen av att utbudet av patienter är begränsat på Island, men jag vet att man är igång för fullt och att man ser fördelar med Island.

* Patientrekrytering i Frankrike på First University Hospital i Strasbourg med fokus på hudcancer. Denna är pågående vad jag förstår, och det finns planer på hur man skall påskynda detta.

* Myndigheternas godkännande för start i Tyskland på Johann Wolfgang Goethe University Hospital i Frankfurt, här kommer olika solida tumörer att behandlas. Godkännandet räknar jag med kommer väldigt snart och sticker ut hakan och tippar på att vi ser info kring detta väldigt snart.

* FDA-godkännande i USA, och därmed går man rakt på marknadsfasen då dotterbolag och VD för detta redan finns på plats och flera etablerade kontakter i USA som står redo att starta vid ett FDA-godkännande. Utgår man ifrån de tider som gäller för 510(k) ansökningar och gör lite beräkningar borde ett godkännande inte ligga alldeles för långt fram, troligen redan under april.

* Löpande kommer vi att få resultat från studierna, vilket enligt tidigare information kan ses cirka 2 veckor efter behandling.

* Dessutom fick vi utökad klinik i den europeiska studien, nämligen en klinik i Sverige för studier avseende behandling av metastaserande cancer.

http://clinicallaser.se/sv/news/2015/03/09/cls-utokar-sina-kliniska-studier-som-en-del-i-den-europeiska-lanseringen/

* Bolaget fortsätter att bearbeta marknaden och jag vet att fler kliniker kommer att ansluta allt eftersom.

Förtroendegivande ledning

Vet att jag nämnt den starka styrelsen tidigare, men det tåls att upprepas. Jag vet att dessa herrar valt att sitta med i CLSs styrelse som att dessutom är mycket delaktiga i bolagets arbete och utveckling.

Carl Borrebaeck är professor i immunteknologi, vicerektor vid Lunds universitet med särskilt ansvar för Lunds universitets innovationsverksamhet. Dessutom leder han cancercentret CREATE Health i Lund.

”Jag ser fram emot arbetet med CLS som har en mycket spännande och lovande metod att behandla en rad olika tumörindikationer och där mina erfarenheter som cancerimmunolog samt av kommersialisering av forskningsresultat passar väl in”.

Arne Ferstad har varit ansvarig för Baxter Healthcares affärer i Norden och Beneluxländerna. Arne har även varit chef för Baxters Bioscience-affärer i Asien.

”Jag har arbetat med immunoterapi och cancer inom Baxter och blev överväldigad när jag tog del av CLS teknologi och kliniska resultat. Som styrelseledamot vill jag bidra med mina erfarenheter inom affärs- och produktutveckling och marknadsföring på internationell nivå när vi nu ska kommersialisera denna unika produkt och behandlingsmetod”.

Rolf Kiessling är professor i experimentell onkologi på Karolinska Institutet i Stockholm samt överläkare vid Radiumhemmet. Rolf Kiessling och hans forskargrupp arbetar med att hitta nya metoder för att behandla cancersjukdomar med immunterapi.

"Eftersom jag är immunolog med inriktning på cancersjukdomar så hoppas jag att mina kunskaper skall hjälpa CLS att förstå hur metoden kan aktivera kroppens immunförsvar till att känna igen och eliminera tumörceller".

CE-märkning och immunförsvar

Dymling berättade vid stämman 2013 om vilken fantastisk bekräftelse just CE-märkningen är. Att få en produkt CE-märkt är en process som både tar mycket tid och som kostar en hel del pengar. Att den är CE-märkt är fantastiskt, nästan anmärkningsvärt som Dymling uttryckte det. Att dessutom få hävda att metoden DÖDAR tumörer OCH framkallar IMMUNOLOGISK effekt är starkt, mycket starkt.

Presentation av imILT som produkt och som behandlingsmetod.

Det finns i min värld inget som talar för att denna metod inte fungerar och bolaget har påvisat effekten i försök gjorda med en prototyp, den gamla maskinen (stor som en dörr), de gamla fibrerna och med gammal programvara. Nu är TranbergCLS en färdigutvecklad, smidig maskin, fibrerna utvecklade och allt är på plats och bolaget VET att metoden fungerar som de beskriver, det har de testresultat på 72 tidigare behandlade patienter som bevis på. För er som inte sett presentationen tidigare rekommenderar jag att avsätta några minuter och titta på den,

https://www.youtube.com/watch?v=R1kTm9iIhuQ

Kombination av imILT och läkemedel.

Som extra grädde på moset tror jag att vi kommer att få se imILT i kombination med något läkemedel. Jag ställde frågan till deras informationsansvariga Gunilla Savring och fick till svar att detta kan vara ett möjligt scenarie. Jag vet ju att Tranberg tidigare slängde ur sig en ”cliffhanger” i samband med en stämma och det är just kombinationsbehandling som jag tror kan vara nästa steg. Då öppnar världen upp sig enormt och Big Pharma kan med en kombination med imILT få nya patent för sina läkemedel och detta handlar om enorma summor.

Het marknad för immunologi!

Just nu är Immunologi ett oerhört hett område och flera bolag som forskar inom området och som har produkter som de kanske kommer ut på marknaden om ett antal år fått se kursökningar. Rejäla kursökningar, detta har vi inte fått uppleva i CLS ännu. När proppen går ur kommer det att gå snabbt, oerhört snabbt och det är som Dan Mogren sa vid ett tillfälle, just nu väntar vi bara på att proppen skall lossna. Bolaget är mycket bättre rustade inför lanseringen än vad de var inför Helsingborg.

Kassan är fylld och risk för någon emission finns inte, inte i år i alla fall, eventuellt skulle man kunna tänka sig en om cirka ett år då man skall satsa på att gå ut globalt. Men då kommer kursen att vara på helt andra nivåer.

En tillbakablick på kursrörelsen inför start i Helsingborg gav kursökning från 14,70 till 31,90 på mindre än två veckor. Och med hänsyn till marknadens uppvärdering av andra bolag som ”kanske” kommer att leverera är jag övertygad om att när proppen lossnar kommer vi att se en rejäl uppvärdering. Frågan är egentligen var den stannar och vad som är ”rätt” värdering av CLS, räcker en aktiekurs på 50kr?, idag handlas den för under 9kr!

CLS har stora möjligheter att bli nästa kursrusare!

EXTREMT STARK KÖPREKOMMENDATION UTFÄRDAS

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?