Post entry

CLS - Positiv rapport, fördel ILT-metod bekräftad av bolaget!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag letar ständigt nya intressanta bolag med stor potential, huvudsakligen inom medicinteknik, bioteknik och då oftast inom det område jag har mest erfarenhet av - cancerbehandlingar och olika metoder för att förbättra cancerbehandlingar.

Rapport från SBU

En rapport från SBU, Statens beredning för medicinsk utvärdering , användes av skribent på DI:s Börssnack för att få det att verka vara negativt för CLS.

Det var ett tydligt försök att försöka pressa ned kursen för att komma åt billiga aktier.Jag skrev tidigt en blogg om att det absolut inte var en negativ rapport för CLS och dess ILT-metod.

Rapporten beskrev en teknik som kallas för LITT, den värmer också upp cancertumörer men skiljer sig från CLS ILT-metod på flera punkter, de viktigaste skillnaderna är:

* CLS ILT-metod ger en unik respons från immunförsvaret som tar upp antigen från den döende cancertumören och detta gör att immunförsvaret sedan självt kan attackera metastaser i övriga delar av kroppen. Man blir "vaccinerad" mot cancer, detta har CLS redan bevisat på 72 patienter.

Att denna reaktion från immunförsvaret erhålls beror på att CLS ILT-metod använder sig av betydligt lägre temperatur än LITT-metoden. LITT påverkar således intilliggande vävnad på ett negativt sätt, vilket inte gäller för CLS ILT-metod!

* CLS ILT-metod har också en betydligt högre precision än LITT-metoden.

* CLS ILT-metod är också betydligt billigare.

Jag var som sagt tidigt ute och ansåg istället att detta är enormt positivt för CLS, en metod som på ett sätt är en konkurrerande metod men med betydligt sämre reultat och helt utebliven immunologisk respons från immunförsvaret, att det anses behöva mer studier för denna LITT är positivt för CLS!

Bekräftelse från CLS i PM

CLS och VD Lars-Erik Eriksson belräftade också i fredags det jag redan påpekat: CLS ILT-metod skiljer sig på mycket viktiga punkter från denna LITT-metod!

Läs PM:

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=57808

Kontakt med CLS VD

Jag kontaktade CLS VD Lars-Erik Eriksson och fick då följande bekräftat:

Precis som väntat så fick jag svaret att denna rapport absolut inte var negativ för CLS, det handlade ju om en annan metod och inte CLS ILT-metod. Jag fick också än en gång bekräftat av VD:

1. CLS kommer att CE-märka sin utrustning själva.

2. Det behövs inga studier för att kunna påbörja försäljning av denna ILT-metod.

3. Planen ligger fast - Försäljning skall inledas under 2011.

4. Hans Von Celsing arbetar aktivt med CLS och han har ett mycket bra engagemang i bolaget och har en stark tro på bolagets potential. Han kommer att bli mer och mer involverad i CLS och har en mycket viktig roll bla som marknadsförare av ILT-metoden. Detta är mycket positivt för CLS då Von Celsing har ett enormt stort och imponerande internationellt kontaktnät. Många lyssnar på Von Celsing inom branschen och det är en man som många har stor respekt för.

5. CLS kommersialisering kommer att ske bla med sk Key Opinion Leaders, dvs noga utvalda och för CLS attraktiva/erkända läkare/kirurger som tror på denna ILT-metod. Dessa KOL finns redan knytna till CLS, även detta helt enligt plan då nu lanseringen/försäljningen börjar under 2011.

Jag tycker att det är mycket tråkigt när man försöker få en rapport att se ut som dåliga nyheter för CLS. Det är uppenbart att detta inte var negativt för CLS, snarare positivt! Som sagt så fick jag även min syn på det hela bekräftat av CLS VD idag, tydliga besked som är helt i linje med vad CLS tidigare sagt. Man följer helt enkelt den plan som finns.

CLS ILT-metod

Upptäckten som Karl-Göran Tranberg gjort kommer att röna ett mycket stort intresse från många håll framöver. Det pratas på en del håll om att Tranberg borde belönas med Nobelpriset, så fantastisk är metoden CLS (Clinical Laserthermia System) lanserar för att bota cancer.

Metoden kallas ILT - Immunostimulating Laser Thermotherapy. ILT-metoden är unik och skräddarsydd för att döda en cancertumör samtidigt som den framkallar ett immunologiskt försvar mot eventuellt kvarvarande tumörer, även de som finns utanför eller långt ifrån det behandlade området. Någon annan behandling med dessa egenskaper finns för närvarande inte att tillgå.

Beskrivning av metoden:

* Innehåller en stationär enhet och en patientdel av engångskaraktär.

* En eller flera optiska laserfibrer förs in i eller sätts utanför en tumör. Laserstrålar värmer mycket skonsamt och kontrollerat upp tumören så att den dör. Ur cellerna i tumören läcker antigener ut och aktiverar kroppens immunförsvar, som sedan lär sig att attackera även andra tumörer och metastaser i kroppen. På detta sätt blir den behandlade patienten ”vaccinerad” under behandlingen.

Detta är helt enkelt helt fantastiskt och ett enormt genombrott för CLS och ILT-metoden väntar. Utvecklingen har gått mycket bra och försäljning börjar nästa år.

Totalt har 72 personer behandlats, 41 med botande behandling och 31 med symptomlindrande behandling. Detta är strålande resultat på människa och CLS själva är helt övertygade om metodens kapacitet och att den verkligen fungerar som det beskrivs.

Jag blev lyrisk när jag fick ett fall återberättat för mig:

* En patient hade drabbats av hudcancer och hade en tid inbokad för att operera metastaser i levern. CLS skulle 1 1/2 vecka innan detta ingrepp behandla hudcancern och då en tumör i armhålan, syftet var att hindra smärtan.

Det som hände var att:

* Tumören i armhålan försvann.
* Vid inbokad tid för ingrepp med levermetastaser så ringer sjukhuset upp CLS och undrar vad man gjort? Levermetastaserna var borta!

Det som hänt var att ILT-metoden, med uppvärmning av tumören i armhålan så att denna tumör sakta dog och då "läckte ut" ett antigen, detta togs upp av kroppens immunförsvar som bildade ett motstånd mot detta. Kroppens egna immunförsvar kunde sedan självt angripa metastaserna i levern och besegra dessa!

Patienten hade med hjälp av CLS ILT-metod blivit "vaccinerad" mot cancer!

Det är en helt unik metod som kommer att bli en succé, det säger sig självt.

CLS kontra Bioteknikbolag

Om detta skulle handla om ett bioteknikbolag med ett nytt läkemedel under utveckling så skulle intresset vara mycket stort. Ett börsvärde skulle med all säkerhet uppgå till minst 250 MSEK vid ett projket som då befinner sig i ex FAS II (eller III)-studier, dvs innan något somhelst godkännande för försäljning på plats.

Några väsentliga skillnader med CLS och deras ILT-metod är att CLS själva CE-märker (=godkänner) sin utrustning och därmed får sälja detta inom hela EU! Dessutom är en mycket väsentlig skillnad jämfört med det fiktiva bioteknikbolaget ovan att CLS nu med sin ILT-metod befinner sig i lanseringsfas, man påbörjar sin försäljning under 2011! CLS är inte bioteknik eller framtagande av något nytt läkemedel, det handlar om medicinteknik, vilket också innebär betydligt mindre risk.

Med detta i beaktande så är CLS på dagens nivå vid ca 9 SEK ett fynd. Metoden är fantastisk och hela CLS har ett BV på mycket blygsamma ca 80 MSEK. Det är tydligt att en uppvärdering kommer och marknaden kommer att inse att CLS nu står inför ett genombrott iom att försäljning startar under 2011.
CLS borde redan nu värderas mycket högre och ett BV på 250 MSEK borde redan nu vara på plats. Detta skulle betyda en kurs på ca 25 SEK och det kommer att bli en realitet, denna metod är så pass revolutionerande att en uppvärdering är ofrånkomlig.

Triggers

CLS kommer inom kort att få in ytterligare kapital från optionsinlösen, förmodligen ca 8 MSEK.

Vi kommer att få positiva besked iom att den patentansökan som nu ligger som det 3:e patentet, kommer att bli godkänt. CLS har fått mer frågor på de 2 redan godkända patenten innan de blev godkända, så detta 3:e har fått mindre ifrågasättande. CLS är inte det minsta oroliga för att detta inte kommer att bli godkänt, det kommer att bli CLS 3:e godkända patent!

Iom att arbetet med lansering/kommersialisering pågår helt enligt plan så kommer det med all säkerhet också att komma fortlöpande och positiv information från bolaget i takt med att arbetet går mot försäljningsstart.

Läget ser mycket ljust ut för CLS och allt går enligt den utstakade planen.

Internationellt kända storägare, vill satsa offensivt.

De 3 internationellt kända svenskar med Hans Von Celsing i spetsen har efter att man gjort en grundlig research av CLS ökat sitt innehav i bolaget och kontrollerar nu över 18% av bolaget. För mig är detta ett kraftfullt bevis för att CLS metod och patent kommer att hålla för en internationalisering av bolaget och att framtiden ser oerhört lovande ut. Denna grupp investerare skulle aldrig gå in på ett så markant sätt i ett bolag om man inte ansåg att konceptet håller!

Hans Von Celsing var en av de viktigaste faktorerna när Elekta gick in på USA-marknaden. Celsing var då VVD för bolaget, vilket han var under 13 år. Han har en ovärderlig kunskap och kontaktnät inom branschen och vet hur en världsomfattande lansering skall gå till. Jag har i min egna research fått veta att denna grupp storägare ämnar satsa offensivt, på gränsen till aggressivt, när det gäller kommersialisering av CLS och dess metod.

2 mycket positiva besked/nyheter

Vi har nu fått mycket positiva besked från CLS den senaste tiden, marknaden har totalt missat innebörden i dessa positiva PM!

1) Positivt patentsvar. Mindre frågor på den 3:e patentansökan än de 2 som redan är godkända, kommer att leda till ett nytt patent!

2) Rapporten från SBU visar tydligt på att CLS ILT-metod har en rad fördelar, något som också CLS själva bekräftar i PM.

Innan dessa positiva besked så var kursen ca 15 SEK jämför med nuvarande ca 9 SEK. Det är nu ett fantastiskt gynnsamt läge att komma åt mycket billiga aktier i CLS, jag ser 25 SEK som ett delmål som kommer att kunnas nå inom kort då lansering och kommersialisering nu pågår.

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?