Post entry

CLS lär kroppen att bota cancer.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

"Laserstrålar värmer skonsamt och kontrollerat upp tumören till sådan temperatur att den dör. Antigener läcker ut och aktiverar kroppens immunförsvar vilket leder till att kroppen lär sig att attackera även andra tumörer och metastaser i kroppen."

Det här inlägget ska inte läsas som en analys utan är tänkt som ett enkelt inlägg för att eventuellt få upp era ögon för ett riktigt intressant bolag.

Idag kom Clinical Laserthermia Systems AB (CLS) med ett PM om att de har uppnått milestone3 vilket innebär att de nu har en första prototyp klar.

"CLS produkt bygger på ILT-metoden vilken är unik och skräddarsydd för att behandla
cancertumörer och även framkalla en immunologisk reaktion mot kvarvarande dottertumörer. Tidigare i år testades prototypen till bolagets stationära behandlingsenhet. Tekniska förbättringar har därefter gjorts vilket sammantaget innebär att CLS nu passerat milestone 3 och att vi därmed håller den plan som tidigare kommunicerats. "

Karl-Göran Tranberg är kirurgiprofessor och grundare av CLS. Han har under många år utvecklat metoden och har redan behandlat 70 patienter med gott resultat.

De behandlade patienterna hade drabbats av cancer i bröst, lever eller bukspottkörtel och enligt Karl-Göran Tranberg skulle några av dem inte ha överlevt om de enbart behandlats med tradionell kirurgi.

Idén är enkel. En optisk fiber förs in i tumören med hjälp av en nål. Sedan värmer laserstrålarna upp tumören så att den dör. Ur tumörcellerna läcker då ämnen -antigener- som sätter fart på kroppens immunförsvar. Det lär sig att attackera även andra tumörer och metastaser i kroppen.

Enligt Karl-Göran Tranberg kan man kan se det som att patienten blir vaccinerad under behandlingen!

CLS planerar att ta sin produkt i produktion till markanaden under slutet av 2011.

Alltså: CLS kan redan nu behandla och bota cancer OCH samtidigt ge patienten ett "vaccin" mot framtida tumörer! Att potentialen svindlar är lätt att se.

Aktien är i princip bortglömd sedan i våras då den handlades upp till ca 6SEK i väntan på just det PM som nu har kommit. Den handlas för tillfället mellan 3,30 - 3,60SEK och har ett blygsamt börsvärde på ca 34 MSEK.

Jag anser att den ska upp rejält och tycker att den är värd att ta en stund av er tid för en nogrannare analys.

Det finns de som kan bolaget mycket bättre än mig så ta det här som ett smakprov och en påminnelse om ett mycket intressant bolag.

Länk till senaste PM:et:

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=55817

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?