Post entry

CLS, Clinical Laserthermia Systems AB – Proppen lossnar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Första behandling genomförts och uppvärderingen tar snart rejäl fart. Sommarens aktie!

Dagens besked om att första behandling genomförts är just det startskott som vi aktieägare väntat på.

Immunologi ett oerhört hett område och när nu proppen är på väg att lossna för CLS, Clinical Laserthermia Systems AB, kommer en uppvärdering att gå snabbt, oerhört snabbt.

Redan i måndags lyssnade jag på en nyhet i Sveriges Radio om ny inriktning att behandla cancer. Denna gång handlade det om Malignt melanom och metoden går ut på att stärka de egna immuncellerna så att de kan bekämpa cancertumörerna. Extremt intressant läsning för oss som är intresserade av CLS och att bekämpa cancern.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6179115

Sedan mitt senaste inlägg har bolaget levererat och det är inte småsaker som de har levererat

1. FDA-godkännande kommunicerades den 24 april och detta godkännande är ett fantastiskt stort steg på den enormt stora och viktiga amerikanska marknaden, Med ett FDA-godkännande kan bolaget marknadsföra och sälja sin TRANBERGCLS Thermal Therapy System.

” – Det är en viktig milstolpe som vi nu har passerat. Vi ser ett stort intresse i USA för vår behandlingsmetod. Med ett FDA-godkännande för vårt system kommer vi vidare i de dialoger vi har, såväl gällande kliniska studier som andra typer av intressanta samarbeten, säger Lars-Erik Eriksson, VD i CLS.”

http://www.aktietorget.se/pressdocs/ClinicalLaserthermiaSystems/73435/371423.pdf

2. Klinik godkänd i Tyskland och med det kan de starta patientrekryteringen omgående. På denna klinik skall man behandla 30 patienter med flera olika typer av tumörer. Detta gör att patientunderlaget och större bredd av tumörtyper gör att vi ganska snart får PM om start.

http://www.aktietorget.se/pressdocs/ClinicalLaserthermiaSystems/74071/386598.pdf

3. Första patient behandlad, detta PM kom idag och detta är Nyheten som jag och många andra väntat på. Startskottet som får proppen att lossna.

Att man dessutom genomfört detta på en klinik som man tidigare ej kommunicerat innebär att det, som många har trott tidigare, händer mycket bakom kulisserna och att det arbetas i det tysta. Bolaget vet vad de har och de har en plan för hur de skall erövra världen.

Man har dessutom valt att köra en studie på den svåra Bukspottkörtelcancern, som är fjärde orsaken till död i cancer och den elfte vanligaste cancerdiagnosen med en mycket dålig överlevnad. Förbättringar efter cellgiftsbehandling har varit ganska marginella och patientlidandet är stort. Cancer i bukspottkörteln är också förenat med höga kostnader för samhället varför, sammantaget, behovet av mer effektiv behandling är stort.

http://www.aktietorget.se/pressdocs/ClinicalLaserthermiaSystems/74124/388253.pdf

Presentation av imILT som produkt och som behandlingsmetod.

Det finns i min värld inget som talar för att denna metod inte fungerar och bolaget har påvisat effekten i försök gjorda med en prototyp, den gamla maskinen (stor som en dörr), de gamla fibrerna och med gammal programvara. Nu är TranbergCLS en färdigutvecklad, smidig maskin, fibrerna utvecklade och allt är på plats och bolaget VET att metoden fungerar som de beskriver, det har de testresultat på 72 tidigare behandlade patienter som bevis på. För er som inte sett presentationen tidigare rekommenderar jag att avsätta några minuter och titta på den,

https://www.youtube.com/watch?v=R1kTm9iIhuQ

Het marknad för immunologi!

Just nu är Immunologi ett oerhört hett område och flera bolag som forskar inom området och som har produkter som de kanske kommer ut på marknaden om ett antal år fått se kursökningar.

Rejäla kursökningar, detta har vi inte fått uppleva i CLS ännu. När proppen går ur kommer det att gå snabbt, oerhört snabbt och det är som Dan Mogren sa vid ett tillfälle, just nu väntar vi bara på att proppen skall lossna.

Kassan är fylld och risk för någon emission finns inte, inte i år i alla fall, eventuellt skulle man kunna tänka sig en i början av 2016, då man skall satsa på att gå ut globalt. Men då kommer kursen att vara på helt andra nivåer.

En tillbakablick på kursrörelsen inför start i Helsingborg gav kursökning från 14,70 till 31,90 på mindre än två veckor. Och med hänsyn till marknadens uppvärdering av andra bolag som ”kanske” kommer att leverera är jag övertygad om att när proppen lossnar kommer vi att se en rejäl uppvärdering.

Frågan är egentligen var den stannar och vad som är ”rätt” värdering av CLS, räcker en aktiekurs på 50kr?, nu handlas den runt 9kr och bolaget värderas till blygsamma 174Mkr, och detta efter att ha levererat tre ruggigt fina nyheter.

Snacka om felvärderat bolag, i min värld borde värderingen närma sig 1 000Mkr!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?