Post entry

Clean Tech East Holding - en spännande sommarspekulation

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Lundinbolaget Clean Tech East Holding, noterat på Aktietorget, har avvecklat sin befintliga verksamhet. Bolaget består idag bara av en kassa och en förhoppning/löfte om att aktieägarna kommer få ta del av en ny spännande verksamhet genom ett sk omvänt förvärv. En rejäl lottsedel - med goda odds!

Aktie: Clean Tech East Holding

Lista: Aktietorget

Aktuell aktiekurs: 0,02 kr

Börsvärde: 18 mkr

Lundin-familjen investerar i riskabla branscher och länder. Guld, koppar, olja, uran, silver, nickel osv... Somalia, Etiopien, Kongo, Eritrea osv. Ibland blir det dundersuccé som med Africa Oil, Lundin Petroleum mfl. Ibland går det åt skogen. Med Clean Tech East Holding blev det sistnämnda. Bolagets pelletsverksamhet, bl a i Ryssland höll på att sätta bolaget i konkurs men innan det hann ske sålde bolaget sin verksamhet till ett större bolag inom koncernen med andra finansiella muskler. Kvar i Clean Tech East finns nu förutom en utbombad aktiekurs på 2 öre, ett tomt skal och ett antal tusen aktieägare. Vostok Nafta är hälftenägare av bolaget. Börsvärde 18 mkr.

Det stora värdet i Clean Tech East är nu utan tvekan löftet och ambitionen från ledningen att man ska förvärva in en ny verksamhet i bolaget. Lundin-familjen är mästare på detta, och har gjort det vid ett flertal tillfällen. Misslyckas ett bolag slänger man in en ny verksamhet via omvänt förvärv och börjar om. Lundin Petroleum kommer ursprungligen från en sådan konstruktion.

Lyssnar man ca 29:30 in i detta klipp från i höstas får man det generellt förklarat, samt specifikt gällande Clean Tech East. Ja, hela caset ges här:

financialhearings.nu/111129/lundingruppen/

Bolaget uppger att de löpande träffar potentiella bolag men det går inte att sätta nån deadline i tid när en affär kan komma till stånd. Men förhoppningen är ju att det ska ske inom någon månad. Det går att ha riktigt stora förhoppningar på att det kommer hända något bra till slut i Clean Tech. Allt hänger på vilket slags bolag de lyckas få till en affär med men aktieägarna har många gånger blivit rikligt belönade från den absoluta bottennivån kursmässigt när dessa omvända förvärv skett. Och Clean Tech Easts aktiebotten med dagens kända info tycks ha landat på 2 öre (även om enstaka avslut i småposter gjorts på 1 öre).

Lyckas man göra ett lyckosamt förvärv och hittar en ny spännande verksamhet kan det bli procentuellt jätterally. Kortsiktigt när jag själv också en dröm om ett litet galenpannerally som i Factum Electronics/Cassandra Oil som gjorde samma upplägg, där blev uppgången som mest 4000 % innan spekulanterna nyktrade till, i samband med att affären presenterades! Men Cassandra Oil är även efter kurskorrigeringen en förebild i hur det kan gå kursmässigt när ett omvänt förvärv sker av ett bolag som aktiemarknaden tror på.

Clean Tech-kursen handlas för det mesta till 2 öre även om fler och fler avslut gjorts till 3 öre på slutet, och något enstaka på 1 öre. På Lundins goda affärssinne skulle man kunna tro att marknaden kunde hålla värderingen ytterligare en pinnhål upp, och redan nu värdera upp aktien ytterligare en bit. Men framför allt så råder jag alla att lägga till Clean Tech på bevakningslistan, blir det en "rolig" affär som gillas av marknaden kan det bli en riktigt häftig kursresa som förhoppningsvis kan sluta några hundra procent upp. Inte många aktier med samma kittlande framtid, även om den är helt beroende på vilken affär som sker. Clean Tech kan helt enkelt bli en riktig raket!

Jag håller tummarna i sommarhängmattan för att Vostok/Lundin/Robert Eriksson hittar nåt skoj att stoppa in i Clean Tech-skalet. Aktien ska behandlas som en superkrydda för den som redan nu hoppar på tåget (man får nästan vara beredd att förlora insatsen även om jag absolut inte tror att det ska gå på det sättet) och behandlas med stor respekt när det väl blir en affär. Det borde bli åka av då, nästan oavsett vad man hittar på. Psykologiskt är det lite kul med låga kursen på 2 öre, plus att hälften av aktierna är låsta i Vostoks händer, så free float är väldigt liten.

Rekommendation: Superchansköp på 2 öre. Den försiktige/förnuftige(?) avvaktar och hoppas kunna agera snabbt om en affär kommer till stånd och det då känns rätt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?