Post entry

Clas Ohlson har precis börjat erövra världen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Clas Ohlson är väldigt intressanta. Deras koncept är inte bara likt H&M utan även IKEA genom att sälja produkter med bra priser för att underlätta människors liv. Dem har haft rätt strategi med att öka lånen och investera sig ur krisen. Deras investerings takt håller i sig och de öppnar fler affärer än någonsin. Storbritannien har stor potential och jag tror de nordiska ländernas köpkraft kommer att återhämta sig. Men tänk på andra länder så som Ryssland, Tyskland och varför inte Japan där Clas Ohlson har en enorm tillväxt potential. Clas Ohlson har ju alltid redovisat en väldigt hög vinst de tio åren de varit på Stockholmsbörsen.

Ser man till P/E talet ligger det på historiskt låga nivåer för Clas Ohlson. När man tittar på det bokförda värde i relation till marknadsvärdet kan man även där se att det ligger på historiskt höga nivåer vilket betyder att det finns oerhörd potential. Jag tror att P/E talen och Bok till marknads värde kommer att återgå till de normala nivåerna när köpkraften har kommit tillbaka och investeringarna ger resultat. För som vi vet leverage turns good deals into great deals. Det negativa är att många analytiker har högt flygande förväntningar av Clas Ohlson som därför försvagar aktien när dem inte visar topp resultat. Den kommer förmodligen att fortsätta sakta sjunka en bit till tills hösten för att då ta fart i igen på nivåer upp mot 150-160. Personligen skulle jag vilja se Clas Ohlson satsa lite mer reklam och marknadsföring i hopp om att öka försäljningen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?