Post entry

Tripep

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det är en intressant och bra presentation som Jan Nilsson gör på Redeye häromdagen. Presentationen med tillhörande slides finns på Redeyes hemsida.
Gällande Cronseal (topikal behandling av venösa bensår), uppger man bl a att man avser inom kort att signera en avsiktsförklaring med Maruho om att som första bolag få utvärdera den pågående fas II studien samt förhandla kring de japanska rättigheterna kring projektet. Samarbetet med kringle Pharma kommer korta ned utvecklingstiden med upp till 2 år och ger i ö flera positiva synergier. De hitills presenterade resultaten är extremt bra och gör projektets potential betydligt större än vad som avspeglas , dessa visar att 8 av 11 patienter fått 60-100% sårläkning efter en vecka.

Gällande Cronvac C så avrapporteras den pågående studien löpande. De senasste resultaten var ett genombrott och i de pågående prövningarna testar man den dos som gav bäst effekt i de första prövningarna. Ett bra upplägg. VD påpekar också bl a att den pågående studien först var ämnad att genomföras mot friska frivilliga men att det var Läkemedelsverkets önskan att genomföra den mot infekterade patienter.

VD kommer nu lämna bolaget och under en övergångsperiod tillträder forskningschefen Anders Vahlne. Jag ser detta som en besparingsåtgärd för att säkerställa den löpande finansieringen tillsvidare. Frågan rör om man förväntar sig kapitaltillskott den närmaste tiden? Gällande forskningen ser det optimistiskt ut där de pågående prioriterade projekten onekligen har stor potential.
Personligen har jag ett mindre innehav sedan tidigare och kommer absolut inte avyttra utan ser det som en mkt intressant lott, man ska vara medveten om en hög risk p g a finansieringen i bolaget. Börsvärdet är dock f n 10MSek och projekten adresseras mot en marknad som motsvarar 9,5 BUSD.
Även om man inte är intresserad av risken så gärna en titt i a f.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?