Post entry

Cellpoint connect uppföljning

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Cellpoint connect uppföljning

Den 25:e april skrev jag en blogg om företaget Cellpont Connect på Aktietorget. Företagets verksamhet består av fastighetsutveckling, konsulttjänster inom kommunikation samt försäljning av internetbaserade tjänster och sociala medier. När jag skrev bloggen stod aktien i 9 öre och toppade på 19 öre den 30:e april. Sedan dess har kursen rasat ner ända till 6 öre.

Jag gjorde en djupare analys efter att ha upptäck en hel del farhågor i företaget och kontaktade vd på företaget och dess sammarbetspartner enwire som driver cellpoints sociala nätverk trig.com.

1. Den första frågan handlade om hur Cellpoint fått betalt av Enwire för den fodran på 3 miljoner på Trig Entertainment AB. http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=65009. . ”Enwire köpte en fodran från trig.com på 3 milj sek och ni fick betalt i aktier enligt dig när jag kontaktade dig via telefon. Jag kontaktade Enwire som svävade på frågan när de kommer att börsnoteras. Vet du när och var de kommer att noteras?”

Vd svarade att man fått betalt i Enwire aktier. Eftersom Enwire inte är börsnoterat är det svårt för Cellpoint att sälja aktierna och min följdfråga var då om Enwire kommer att börsoteras. Jag ringde upp Enwires säljchef och fick ett mycket svävande svar men han lovade att återkomma, vilket han inte har gjort. -Så frågan återstår att besvaras och efter att ha sett en del videor om Enwire så är det för mig ganska uppebart att företagets försök till notering på den svenska börsen misslyckats, ännu så länge iallafall.

2. Under den senaste tiden har ni genomfört ett antal fastighetsförvärv. Kan du beskriva i korthet vad ni har för planer för dessa och om ni har framtida investeringar på gång? ”-När det gäller fastighetsförvärven så är vår målsättning att bygga upp ett stabilt fastighetsbolag som skall generera ett bra cashflow till moderbolaget. Vår tanke är att tillsammans med nyemitterade aktier samt en kombination med räntebärande papper, dvs att vi ger ut en företagsobligation som skall finansiera en stor del av förvärven på fastighetssidan. Vi arbetar just nu med den frågan samt tittar på lite större förvärv. ”

Min farhåga här är att utspädningen av aktien kommer att bli enorm i framtiden vilket kommer att trycka ner aktien. Detta kan man uppenbarligen redan nu se i aktiekursen. Då blir det även svårare att i framtiden betala förvärv med egna aktier.

3. Är tanken an ni ska betala de konveribla skuldebreven med aktier framöver eller har ni några andra sätt att betala dessa? ”-Vi undersöker andra alternativ.”

4. Hur många aktier kommer ni ha uttestående när förvärven är klara och när de tidigare skulderna görs om till aktier och när sker denna utspädning? -Inget svar

5. Hur ser du på er samarbetspartner Enwire? Det har skrivits en hel del negativt om dem på diverse forum, exempelvis att de håller på med pyramidspel? ”-Vi har endast ett licensavtal som ger dem rätt att använda trig.com.”

6. Trig.com ser ut att utvecklas bra. Hur ser framtiden ut med lanseringar i andra länder och tillkommande produkter? -Inget svar.

7. Hur ser du på ert kapitalbehov under året? Hur kommer ni att finansiera den löpande verksamheten? Nyemission? ”-Det enda större kapitalbehov vi har är för att förvärva fastigheter, då dessa ger possitiva kassaflöden så är det behovet motiverbart.”

Det står nu klart för mig att Cellpoint connect har en hel del kvar att bevisa och sammarbetspartnern Enwires något skumma förflutna ger en hel del varningstecken. En positiv sak är dock att det sociala nätverket trig.com forsätter att stiga på rankingen och nu rankas på 68,713:e plats i världen. När jag skrev min första blogg den 25.e april låg de på en 271139:e plats i världen. Jag hoppas fortfarande att företaget lyckas i framtiden men väljer att stå utanför aktien för närvarade. Skulle Enwire börnoteras eller Cellpoint minska graden av utspädning vid fastighetsförvärv kan det bli läge att köpa aktien igen.

Värderingen idag ligger på 17,5 MSEK (6 öre per aktie) så det är ju inte allt för avskräckande. Dock ska man komma ihåg att utspädningen i framtiden kommer att ge företaget mycket högre värdering ca 35 miljoner om jag inte räknat helt fel. Då kommer man ha fastigheter värda ca 30 miljoner och skulder i form av konvertibla skuldebrev om ca 20 MSEK samt en krydda i form av det sociala nätverket Trig.com som kan komma att bli framgångsrikt. Lycka till!

Min första blogg: http://www.redeye.se/aktiebloggen/cellpoint-connect/mina-sma-parlor-del-4

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?