Post entry

Varför jag tror på Cefour

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Säkert har ni varit på fester där ni tvingas stå i långa köer för att till slut komma fram och beställa. Ni beställer eran öl och vin och får se hur personalen plockar upp ett plastglas från sin disk. Hur länge har den stått där?

Jag har jobbat som bartender i cirka tre år. Under dessa tre år fick jag jobba på cirka 6 stadsfestivaler och själv även varit gäst på några andra festivaler. Jag kommer ihåg hur lätt det blev långa köer vid baren och man svettades av stressen och arbetstempot som krävdes för att hålla folk nöjda. Att jobba under konstant stress är givetvis inte optimalt och det ledde till misstag trots att man till slut blev rätt erfaren. För att hinna med allting så var man tvungen att ha personer som stod och hällde upp öl och vin i förväg och det var ju trots allt det smidigaste och snabbaste sättet att lösa det vid den tidpunkten. Att man hällde upp det i förväg ledde givetvis till att man fick tillbaka det och många människor valde att tacka nej till en öl/vin som stod där bara av den enkla anledningen att de ville ha färsk öö och vin, givetvis förstår man det. Utöver det så hände det flertal gånger att man stötte till glas och välte både öl och vin, på sin egna disk men också bardisken, för även gäster kan välta de.

Cefour har lösningen, åtminstone till vinet, och jag tycker den är perfekt. Jag har själv smakat vinet, klämt och känt på glaset och jag gillar hela produkten. Man har efter genomförd NE i december utvecklat sin produktion i Åhus och kan i nuläget tillverka 4 000 i timmen, både glas och hälla up. Man har sedan årsskiftet publicerat två avtal, det enda med en japansk kafékedja och det andra med holländskt flygbolag. Ett tunt folie på toppen gör att du kan vända glaset hur du vill utan att riskera att spilla, även om du råkar slå till glaset. Jag som har jobbat med detta ser hur mycket tid det går att spara och hur mycket mer det faktiskt går att sälja. Samtidigt slipper man få höra ursäkter om att vinet är avslaget. Här finns mycket pengar att spara och tjäna! Man behöver givetvis ingen anställd som står och häller upp vinet vilket minskar lönekostnaderna. Dessa vinglas finns med både fot och utan fot, jag tror dock utan fot kommer bli överlägset populärt. Bland annat på flyg, tåg och som jag nämnt tidigare festivaler. Cefour publicerade i fredags ett PM om att avtal med holländskt flygbolag. Fördelarna för flygbolag är ju bland annat att de sparar mycket vikt då man inte behöver ha flaskor, vikt är ju väldigt viktigt för de.

I nuläget finns vinet på Systembolaget i Åhus men går att beställa till din butik för 64 kr. Då får man 4 glas innehållande nästan 19cl vin per glas.

Kommentera gärna vad ni tycker om produkten, företaget osv. Snälla håll det till en bra nivå och släng inte dynga åt varken det ena eller det andra hållet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?