Post entry

Cassandra Oil - Rallyapan.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Börsen är riggad,dum och tänker inte längre än dit näsan räcker. Har du tillräckligt mycket hår på bröstet för att äga Cassandra?

Förra bloggen skrev jag om att sommaren ofta medför sömnig handel och att bolag ofta kan se sina kurser sjunka ovanligt mycket under årens varmaste månader. Eftersom handeln avtar och troligen fokus skiftas mot andra sysslor så kan man även misstänka att det kan vara ett gyllene tillfälle för en aktör att manipulera kursen dit "hen" vill, kan ett speciellt i bolag som lever i ett konstant lågtryck ute på Atlanten blivit offer?

Dump and pump.

I korthet så går det ut på att en aktör dels sänker kursen genom att basha sönder forum, sociala medier men även blanka/naken blanka aktien för att göra pengar på en nedgång. När man bombat kursen fullt ut så kan man till mycket fördelaktiga priser köpa aktier igen och sedan invänta kursuppgång. Du kan göra pengar både ner och upp. Låter väl rätt bra?

Läsvärt,

http://www.extraordinaryinvestor.com/penny-stock-scam.html

Kursen i Cassandra föll krafitigt ,och detta rättfärdigt, när IS (ex ISIS) började härja i Irak, men det som händer i efterspelet är det intressanta. En större aktör (SAB) har lekt med ca 400 000 tusen aktier i Cassandra de senaste veckorna och har fått kursen att gå från ca 24 kr till 15 kr till 28 kr till 16 kr. När aktien började stabiliseras i Onsdags så fick jag ta mod till mig och ökade, vilket verkar varit rätt beslut(få se imorgon på måndag....just nu på Gav). Signaler började sippra ut om att "nyheter" (film,bilder) skulle komma från SEAB inom några dagar samtidigt som SAB lugnade ner sig. Kursen var upp ca 15% på Torsdagen, SAB som stod för dumpningen lyckades än en gång sänka kursen med 10-15% under den sista kvarten av Torsdagens handel. Fredag fick de helt enkelt ge upp, säljtrycket försvann och kursen skulle troligen letat sig än högre upp om inte First North tog beslutet att stoppa handeln runt +35%...

Frågan är vad som händer nu?

Jag gillar entrepenörer mer än advokater, tycker mer om de som vill flytta fram gränser än de som vill stå och titta på vid sidan, hellre försöka och misslyckas än vara den som aldrig tog chansen. Ni kanske därför kan gissa vem jag väljer att lyssna på vad gäller framtiden för Cassandra. Både Anders och Nerpin kom med uttalanden. Anders pratade öppet om framtiden medans Nerpin gjorde sitt bästa för att tona ner uttalandet.

Anders säger det han vet, tror och tycker, jag gillar det. Sen får man givetvis ta allt med en nypa salt eftersom han inte ser in i framtiden men han återger ett troligt scenario. Och jag kan inte säga annat än att jag tycker om det han sa...

En aktör har kört ner kursen till fotknölarna, marknaden ser olja komma ut ur en slang...förresten vad trodde marknaden skulle ske? Reaktorn skulle spotta ut ökensand och en och annan ödla? Samtidigt som detta sker kan inte SAB trycka ner kursen längre och dammen brister, Cassandra stiger 35% tills First North trycker på stopp(att köra ner en aktie går visst hur bra som helst men inte upp, då får man allt dra i nödbromsen...).

Men om vi nu sätter denna händelse i relation med det som Anders sa. Vi visste att de testar CASO 001 i Irak och iallafall jag förväntade mig att det skulle komma ut ja brandfarlig olja... i andra änden, men det gjorde visst inte alla? Så egentligen har inget nytt presenterats, förutom Anders kommentar, vilket sänder ut signaler om att Cassandra står för en mycket spännande höst.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2014/07/25/cassandra-oil-i-slutfasen-testproduktion-irak-storagareny.html

Vad kan vi då eventuellt Cassandras aktieägarre se fram i mot enligt intervjuerna med Anders och Nerpin i närtid.

-Komersiell produktion i Augusti?

-Hårda siffror som visar API före/efter och bekräftar att CASO 001 fungerar i fält?

-Intresse finns från Syd/Nord Amerika och även Mellanöstern, enligt obekräftade källor (forumdeltagare) så har ex. Kuwaits flagga varit hissad hos Cassandra. Framgår inte om detta gäller intressenter som vill ha dit Cassandra eller om det är frågan om finansiärer till SEAB.

-Första utbetalningen för producerad olja?

-En del av SEAB säljs då de ser att CASO 001 fungerar? Dvs säkrar finasieringen för Irak kontraktet som avser 180 CASOs där i princip 1 reaktor kan motivera dagens kurs...

-Spanien projektet faller väl ut och man bildar ett JV?

-Nya projekt..?

Cassandra oil har många frågetecken runt sig, vissa är helt klart befogade andra mindre befogade och ja Cassandra är högrisk! Kommer Cassandra få in en finansiär, kommer vi få betalt i Irak osv.

Men om nu en film där marknaden ser olja komma ut ur en slang gör att kursen går upp 35 % så kan man föreställa sig vad som händer om några riktiga nyheter släpps, och tänk om inte FN trycker på stopp den gången...

Liten parantes om Nexam: BMWs nya sportbil tillverkad med en kaross helt i termoplast, kanske ger en hint om vart världen är på väg, som vanligt är DI helt opartiska...;)

http://www.di.se/artiklar/2014/7/24/spektakular-bmw-lamnar-konkurrenterna-pa-skroten/

Vi får hoppas på en blå vecka!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?