Post entry

Cassandra Oil laddar för utbrott.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I mina ögon så är Cassandra Oil rykande het och jag vågar inte föreställa mig hur kursen reagerar på de nyheterna som troligen ligger runt hörnet när aktien går upp 18% på att en reaktor lämnar Västerås. Insiders köper för fullt och det verkar som att hösten verkligen har stor chans att bli väldigt positiv för Cassandra.

Cassandra Oil har pressats enormt de senaste månaderna i kölvattnet av IS oroligheterna i Irak. SAB verkar ha tyckt kursslakt är det bästa de vet och jag personligen har luftat mina tankar om att jag tror det varit en naken blanknings attack mot Cassandras aktie, något som jag givetvis inte kan bevisa.

Men SABs handel har varit minst sagt underlig och gårdagens morgonhandel gav intrycket av att de endast finns för att kunna pressa kursen ordentligt. SAB sålde slut, köpte 350 000 aktier och sedan började de pytsa ut dem minuter efter till lägre kurser. I mina ögon är detta solklart att det är någon som pressat kursen från 28 kr till dagens 13.

Men så hände något igår, SAB försvann. Min tanke är att de nu försvunnit för gott eller åtminstonde för en överskådlig framtid då Cassandra just nu kan stå inför en rejäl uppvärdering.

Sist SAB gjorde exit bjöd Cassandra upp till galna kursrusningar. Jag säger sist, det har nämligen hänt två gg under sommaren att Caso försvunnit vid PM och kursen har genast rört sig nästan vertikalt upp med uppställ på 20-30 procent/dag. Men sen kom de tillbaka för att köra ner kursen ytterligare....men nu som sagt så har Cassandra för mycket möjliga positva PM i pipelinen så jag tror inte man vågar ligga kvar med sin kurspress.

Men om vi ser till gårdagens PM, att CASO 2 är på väg ner till Spanien, gjorde att vi fick ett uppställ på närmare 20% gör att jag verkligen ser framimot höstens lite mer "matnyttiga" PM.

Det som Cassandra Oils aktieägare väntar på är.

-Hur mycket olja produceras i Irak med CASO 001?

-Betalning för oljan i Irak.

-Driftstart i Spanien, vad ger detta för reaktion i kursen om nu avgång Västerås der 18%!?

Kuwait har varit hos Cassandra för de är intresserade om Cassandra kan göra olja av deras enorma "deckdumps",nytt avtal på g? Kursreaktion på det om leverans från Västerås ger 18%..

Varje reaktor som ska drivas kan med motivera 20 kr per aktie.

Cassandra har nu snart 2 reaktorer i drift och kursen står i 13 kr, troligen kommer vi se ytterligare reaktorer levereras innan årsskiftet.Västerås fabriken är förberedd att bygga 2 reaktorer i månaden eller "40 kr per aktie" per månaden om betalning och funktion går enligt plan, detta i jämnförelse mot dagens 13 kr. Allt detta plus att insiders köper aktier senast 5 September gör att min tro än starkare att Cassandra Oil just nu står i startblocken och troligen är en av höstens kursvinnare.

Kursen är enormt nedtryck efter SABs körningar i aktien och i mina ögon så kan inte en pilbåge bli mer spännd, frågan är bara när pilen skickas upp. När marknaden förhoppningsvis får reda på CASO 001s siffror och betalningar från NOC så då släpper det...

Mina kursmål är 3 sifrigt 2014 och övre halvan 3 siffrigt 2015/16. Kan tyckas vara fantasi siffror men om allt klaffar så kommer detta bli enormt vinstdrivande och även om det är högrisk så ser detta caset mycket intressant ut i mina högst spekulativa ögon.

Intressant höst väntar och jag har viktat ner mitt GAV under dessa dagar och sitter nu fulltankad med Cassandra aktier. Högrisk som vanligt men just nu tar jag först sikte på NE kursen 28 kr.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?