Post entry

C Security

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

"Det lilla bolaget med stora samarbetspartners" Ca 11.000.000€ på väg in i bolagets kassa?

Mina tankar 

Jag tänker här dela mina tankar kring det lilla svenskägda bolaget  C security som legat och skvalpat i kölvattnet men nu är på gång att bli en riktig storspelare på marknaden inom Gps tracking. 

Gps tracking är det verkligen något att satsa på just nu tänker ni alla, jag tänkte likadant tills jag förstod själva upplägget och de samarbeten med enorma försäkringsbolag som C security faktiskt lyckats upprätta den senaste tiden_._ 

 

Bolagets huvudsakliga affärside har just varit att sälja gps tracking devices till båtar, här har man nu lyckats upprätta stora samarbeten med diverse försäkringsbolag runt om i världen. 

Försäkringsbolagen kräver nämligen att man har just en gps tracker i båten för att de ens ska kunna utfärda en heltäckande försäkring på en något dyrare båt. Jag glömde nämna båtmotorer,vattenscootrar och snöscootrar =). 

Och tro nu inte att du ska kunna köpa en gps tracker på wish för att undgå diverse abonnemangsavgifter osv för försäkringsbolagen godkänner inte dessa tyvärr. 

Man får dessutom rabatt på premien om man kan uppvisa att man köpt en gps tracker ifrån just C security. Vissa av försäkringsbolagen rekommenderar även just C securitys produkt på sina hemsidor när du kikar på båtförsäkringar. 

 

Man har inte stannat vid detta utan man har även skrivit avtal med några av de största båttillverkarna i världen där just C securitys Gps tracker är monterad i båten redan vid köp, abonnemangskostnader löper på här sedan. Kostnaderna för abonnemang varierar allt från 39kr/mån till 99kr/mån beroende på vilken tjänst du väljer eller som ditt försäkringsbolag kräver. Men som sagt du minns vad jag skrev tidigare att du får rabatt på din försäkringspremie om du använder C securitys gps tracker. Diverse tillbehör säljs även på hemsidan, detta kan vara allt från rörelsedetektor till vattenvakt. 

 

Nytt koncept 

Jag antar att spåra för hundar kommer samköras i existerande samarbeten redan upprättade med diverse försäkringsbolag, lite roligt också att man hakar på trenden med grön energi här. 

"C Security Systems AB: Spåra för hundar ser snart dagens ljus 

C Security Systems, ledande IoT-bolag inom skydd och övervakning av uppkopplade enheter, meddelar att de kommer att släppa en ny GPS-tracker för hundar inom några månader. Produkten är unik i sitt slag då den får evigt liv tack vare innovativ solcellsteknik. Hundägare kommer inom kort tryggt kunna följa sina hundar utan att behöva bekymra sig över att ladda batterier eller oroa sig för att de ska ta slut. Evigt liv 

GPS-teknik har länge använts för att skydda och övervaka hundar och det finns flera produkter på marknaden. Gemensamt för alla är att de behöver laddas så gott som dagligen för att fungera. Förutom att behöva komma ihåg att ladda finns hela tiden oron över att batterierna ska ta slut om hunden är bortsprungen under längre tid. 

- En GPS-tracker för hundar som inte behöver laddas är en fantastisk idé som kommer ge alla hundägare ytterligare trygghet, säger Suzanne Hulthén, grundare och VD för zoo.se, en av Europas största djuraffärer. 

- I Spåra för hund har vi byggt in den mest innovativa solcellsteknologin som finns på marknaden, säger Jacob Lundberg, VD för C Security Systems. I kombination med Spåras unika patenterade teknik för låg strömförbrukning får produkten evigt liv - enheten laddar sig själv samtidigt som hundägaren kan följa sin hund i realtid. 

Solcellstekniken har utvecklats i en rasande fart under de senaste åren. Den teknik som C Security Systems har valt att använda fungerar i alla ljusförhållanden. Cellerna kan integreras i olika produkter, i detta fall i ett hundhalsband. Integrationen mellan cellen och enheten är testad och verifierad. Solcellen strömförsörjer GPS-trackern väl under alla normala ljusförhållanden. 

Var femte hushåll i Europa har en hund 

- Vi siktar i första hand på den europeiska marknaden, säger Jacob. I Europa har var femte hushåll hund och det finns totalt över 87 miljoner hundar varav drygt 950 000 i Sverige. Halsbandet är designat för att vara både snyggt och ge hundägare möjlighet att återförenas med hundar som försvunnit eller till och med stulits. Vår affärsidé är ju att skapa trygghet och hjälpa människor att skydda det man älskar och bryr sig om, avslutar Jacob Lundberg. 

Lanseringen kommer att påbörjas i Sverige under andra kvartalet och därefter kommer bolaget att gå ut på större exportmarknader under tredje kvartalet. Priset för denna premiumprodukt är ännu inte fastställt. Jämfört med andra produkter på marknaden kommer den att vara mycket konkurrenskraftig. 

_C Security Systems AB (publ)"_ 

Kursutvecklingen 

Gällande kursutvecklingen senaste tiden så kan man se kraftigt ökad omsättning i aktien och även början till en riktigt positiv utveckling kursmässigt. Intresset ökar för bolaget och detta kan man se i senaste tidens pressmeddelanden. De stora hajarna vill vara med i bolaget nu när det börjar ljusna på riktigt. 

Riktad emission 

Den 1 jan 2021 kom följande pressmeddelande: 

Riktad emission 

Styrelsen har med stöd från bemyndigandet från bolagsstämman den 10 november 2020 beslutat om en riktad nyemission av högst 34 000 000 aktier, vilket innebär en ökning av aktiekapitalet om maximalt 476 000 kronor. Vid full teckning kommer bolaget tillföras 

9 180 000 kronor innan emissionskostnader. Teckningskursen har fastställts av bolagets styrelse i samråd med institutionella rådgivare. 

Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om maximalt 17,3% i förhållande till antalet aktier i bolaget och efter den riktade emissionen kommer antalet aktier uppgå till maximalt 196 463 512 aktier. 

Kreditlimiten på 10 MSEK är giltig t.o.m 31 december 2021.Limitkostnaden och utnyttjad kredit löper med marknadsmässiga villkor. 

De nya aktierna berättigar till utdelning från första avstämningsdagen för utdelning efter det att den riktade emissionen registrerats i den av EuroclearSweden förda aktieboken. 

Syftet med beslutet om nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, är att bredda ägarbasen i Bolaget genom nya institutionella och långsiktiga kvalificerade privata investerare samt utnyttja möjligheten att snabbt och effektivt anskaffa kapital och säkerställa lånemöjligheter för Bolaget. Det skapar goda förutsättningar för att accelerera produktutveckling och marknadsexpansion. 

C Security Systems AB (publ.) 

Styrelsen. 

Pengarna från Ryssland, 11 miljoner Euro€? 

Detta är det mest intressanta som hänt bolaget på flera år, läs detta noggrant nu och missa ingenting för detta kan bli ditt livs bästa aktieaffär. 

Publicerat: 2020-12-29 14:59:06 

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer 

Finwire om C Security Systems AB: C Security har en betalningslösning på plats i Ryssland 

Båtlarmspecialisten C Security har omvärderat sin strategi för Ryssland och valt att övergå till en ny betalningsmodell. Ryska kunder kommer framöver att kunna beställa produkter direkt från bolaget via en dedikerad e-handel. Den nya modellen har nu verifierats genom ett antal testbetalningar via olika betalningsleverantörer och pengarna har framgångsrikt nått bolagets konton. Med den nya modellen undanröjs ett stort hinder för att realisera en för bolaget unik affärsmöjlighet i Ryssland, skriver C Security i ett pressmeddelande. 

Bakgrunden är att under under 2015 skrev bolaget ett avtal om samarbete med den ryska försäkringskooperationen OSK som organiserar drygt 100 ryska försäkringsbolag. OSK fattade beslut om att C-pod systemet skall vara obligatorisk för deras båtförsäkringskunder. Totalt omfattas 15 000 försäkringstagare. Dessutom beslutade OSK att se över försäkring av vatten- och snöskotrar kopplat till samma krav på installerat C-pod system. 

Efter Rysslands annektering av Krim 2014 införde EU omfattande sanktionerna mot Ryssland. Sanktionerna innebär bland annat kraftiga regleringar kring utförsel av kapital. De har medfört stora svårigheter för ryska kunder att betala i Euro. Sanktioner har även drabbat bolagets kunder som inte kunnat betala för beställda varor. Bolaget har under åren tillsammans med OSK och sin ryska distributör Armada gjort stora ansträngningar för att lösa situationen men hittills utan resultat. 

C Security beslutade därför att omvärdera sin strategi och sätta upp ett nytt betalningsflöde för hårdvaran som tidigare skulle gå via sin ryska distributör. Modellen bygger på en egen dedikerad e-handel för ryska slutkonsumenter, med säkra betalflöden. Bolaget har verifierat att modellen fungerar genom flera lyckade testbetalningar. Det nya betalningsflödet och slutkundsförsäljningen kommer möjliggöra att få betalt utan ryska mellanhänder, vilket medför en signifikant snabbare handläggning av betalningar genom moderna betalsätt såsom Paypal, Skrill med flera. 

Preliminärt lanseringsdatum av den ryska e-handeln och implementation av den nya go-to-market strategin är satt till slutet av första kvartalet 2021. Bolagets distributör Armada har parallellt påbörjat arbetet med att uppdatera importtillståndet som har hunnit gå ut. Det beräknas också vara klar i slutet av första kvartalet 2021. 

Båtförsäkringar hos försäkringsbolag anslutna till OSK tecknas på tre eller fem år. Försäkringen är villkorad till att kunden har köpt och installerat en C-pod samt förskottsbetalat abonnemanget. Bolagets abonnemangsintäkten per kund är 458 euro för tre år respektive 757 euro för fem år. Intäkten från hårdvaran, är 275 euro. 

Här kommer mina tankar kring OSK betalningarna från Ryssland. 

Har du miniräknaren framme annars är det läge att plocka fram den nu! 

Om 15.000 kunder hos OSK inte har kunnat betala för sina produkter och abonnemang som de har tecknat så innebär detta att bolaget nu inväntar enorma summor pengar i Q2 2021. Om ni räknar på den lägsta abonnemangsintäkten på 458€ plus engångskostnaden för produkten på ca 275€ x 15.000 kunder så resulterar detta i ca 11.000.000€ som ska landa på bolagets konto i Q2 2021. Jag personligen tror dock att det rör sig om mer än 11 miljoner Euro€. 

Detta motsvarar över 110msek som ska in i bolaget som just nu som i skrivande stund har ett BV på 70,5msek och en aktiekurs på 0,419sek. 

Om detta går vägen så borde enbart pengarna som är på väg in i bolaget minst skicka upp kursen över 5sek/aktien. En uppsida på över 1000% även om jag inte tror detta räcker på långa vägar. Räknar man på framtida intäkter och att dessa 15.000kunder fortsätter betala abonnemangskostnader så tror jag C-security kan ligga en bra bit över 10kr redan i Q4 2021 . Men i vilket fall så är Risk/Rewarden just nu oerhört bra för att investera sina pengar i bolaget och jag misstänker att det är därför större investerare valt att ta en riktad emission i bolaget just nu! 

Otto Tell Analytics släppte en analys nu i Februari 2021 som stämmer bra överens med min egna. Länk nedanför. 

https://www.otanalytics.se/pdf/OT_Analytics_CSec_Feb2021.pdf?fbclid=IwAR2uGpOzxA-ltNte6bguQS9XlM3XUCkN6AmZiWp2erey9gxHwQHgpZr6uik 

All information finns att tillgå via nedanstånde länkar och allt kommer direkt från bolaget. 

https://c-pod.com/sv/investerare/ 

https://c-pod.se/

https://www.otanalytics.se/pdf/OT_Analytics_CSec_Feb2021.pdf?fbclid=IwAR2uGpOzxA-ltNte6bguQS9XlM3XUCkN6AmZiWp2erey9gxHwQHgpZr6uik 

Disclaimer: Jag äger aktier i bolaget och är därmed partisk, all investering sker på egen risk och egen due diligence erfodras innan investering sker.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?