Post entry

Stark presentation från C-rad

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Min take away från gårdagens presentation av Q2an

Efter att ha läst rapporten över helgen och lyssnat in på telefonkonferensen så måste jag säga att presentationen gav ett mycket bättre intryck är fredagens rapport. Det var väldigt få nyheter i rapporten och marknaden hade förväntat sig lite mer... Siffrorna är inte så mycket o prata om då det är ett säsongsmässigt svagt kvartal men det sköna är att kassan ligger på dryga 10m samt kundfordringar på 15m vilket indikerar ett bra kassaflöde inför andra halvåret.

Dock så var dagens telekonf mer intressant, Tim nämnde att 3 projekt i Tyskland, där han hade förväntat sig orders, sattes på hold men att ett har kommit igång igen och de andra två borde komma igång unde q3. Detta var anledningen bakom den något svagare utvecklingen i den annars så starka tyska marknaden.

Valideringen av Catalyst HD vs Varian True Beam, har gått vidare till fas 2, svar på detta väntas under september och då återstår endast slutvalidering. Han vågade inte ange någon tid för detta men borde kunna vara klart innan årets utgång. Som jag har förstått det så har en stor andel av årets orders kommit från samarbetet med Elekta, dvs när väl allt är klart med Varian så borde det generera en tydlig ökning i orderingången och ge C-rad goda förutsättningar för att ta upp matchen med Vision RT om den viktigs amerikanska marknaden.

Sen var det lite ny info kring Gemini. Tim är ju väldigt försiktig av sig men han förväntar sig att första ordern ska presenteras innan årets utgång vilket gör att q4an borde bli spännande.

Försäljningsorganisationen i USA har omstrukturerats lite efter uppbrottet från Scandidos. Delat in marknaden i tre delar, Boston, Florida och San Fransisco. Denna viktiga marknad får mycket fokus från ledningen just nu och det måste bli bra för att C-rad ska lyckas. Mitt intryck är att detta blir en bättre lösning än att dela med sig av intjäningen till Scandidos...

Många frågade kring listbytet och det börjar bli rätt tjatigt, min bedömningen är att Tim har ingen insyn i processen utan det blir helt upp till NasdaqOMX att återkomma med ett datum. Enligt Tim så föll det senast på att VD och CFO hade för kort tid på sina respektive poster vilket låter logiskt. Kan tänka mig att även C-rads oförmåga att leverera vinst gör börsen lite skeptiska till att släppa in C-rad i finrummet. Googla på noteringskrav och OMX så finns det en del att läsa. Har svårt att se ett listbyte inom kort, en rimlig bedömning är q1 nästa år. Enligt min mening har denna fråga fått alldeles för stort fokus och ska nog ses som en bonus när det inträffar.

All in all så när jag lägger ihop alla olika delar så anser jag att andra halvåret kan bli spännande. Omsatt 24m i H1 och med lite stolpe in så borde helåret 2014 kunna landa på 65-70m och ett rörelseresultat runt break even. Jag bedömer även att vi får ett positivt kassaflöde för H2 (undanröjer risken för nyemission, i alla fall fram till att resten av Cyrpa ska köpas).

Det absolut viktigaste är dock 2015. Ett positivt scenarie (men inte alls orealistiskt) är att när samarbetet med Elekta har kommit igång fullt ut, valideringen med Varian är avklarad, Gemini är klar för försäljning, eftermarknads och servicedelen kommit igång så borde C-rad kunna nå en bra bit över 100m för 2015 o visa en EBIT på 20m. Då måste både Redeye och Erik Penser dra upp sina prognoser med ca 50% på sales och ännu mer på EPS. Med denna bakgrund så borde aktien komma upp till 30kr inom 12 mån.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?