Post entry

C-Rad - Nu börjar det, positiva besked!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

C-Rad börjar leverera på allvar - Genombrott.

Måste gratulera alla som hängt kvar som aktieägare under en tid då bolaget byggt upp produktportfölj och säljkanaler samt bearbetat marknaden och visat upp sig i hela världen.
C-Rad har nu nått fram till den punkt som innebär att en kraftig turn around nu är inledd. Jag har sagt detta förut och då varit ute lite för tidigt, nu händer det på allvar och dagens besked från ASTRO i USA var oerhört viktigt och positivt.

Vi fick i dagens PM veta följande:

* Catalyst är den enda produkten på marknaden som övervakar och optimerar strålbehandlingen, både säkerhet och effektivitet förbättras vid användandet av systemet. Catalyst är med i hela behandlingskedjan och konkurrens saknas, vilket givetvis är oerhört positivt.

* C-Rad presenterade också nya funktionaliteter för Catalyst, tillsammans med Elekta. Samarbetet mellan C-Rad och Elekta blir mer och mer uppenbart.

* Något som var nytt iom ASTRO var att blivande potentiella kunder hade säljpersonal från Elekta med sig då man ville informera sig om hur C-Rad´s system fungerade. Att det också kom förfrågningar om beställningar på system och att C-Rad bekräftade att man på plats på ASTRO förhandlade om flertalet ordrar var mycket positivt och visar på hur lätt det verkar vara att sälja in Catalyst när kunden kommer i kontakt med systemet. Catalyst är på väg att bli en standard inom strålbehandling med sina unika och mycket viktiga funktionaliteter.

* C-Rad visade också upp den specialutformade varianten av Catalyst för protonkliniker. Där är det förmodligen mycket nära konkreta order nu.

* Positivt besked också om GEMini som också står i särklass på marknaden, inget annat system kan fungera inom både X-Ray och som portal imaging device. GEMini är den enda produkten på marknaden som klarar detta.
Positivt att C-Rad lämnar besked om att GEMini kan leverera det som kunder vill ha och att det inte finns någon annan produkt som klarar detta.

Jag tycker att det nu är hur tydligt som helst att er mycket stor tillväxt och kraftigt ökande försäljning redan inletts.

Rapporten från ASTRO, tillsammans med rekordordern till Danmark nyligen på 10 system (!), talar sitt tydliga språk om vad som nu komma skall i C-Rad. Att man till 1 enda sjukhus i lilla Danmark i en enda order kan leverera 8 st Catalyst och 2 st Sentinel är smått otroligt, volymerna kommer nu att växa kraftigt.
Danmarksordern skall till största delen faktureras redan i innevarande kvartal. C-Rad kommer att visa på kraftigt ökande vinster framöver då det nu lär komma en mycket stor orderingång som slår alla rekord.

Serietillverkningsavtal hägrar för samtliga produkter!

Marknaden börjar så smått inse vad som är på gång nu, men det är tydligt att potentialen inte uppfattas på ett rimligt sätt ännu. Det finns mycket positiva signaler från bolaget. C-Rad nämner idag nya funktionaliteter på Catalyst tillsammans med Elekta-system, proton-variant av Catalyst, unik produkt på makrnaden för både Catalyst men framförallt GEMini.

Att bolaget nämner detta så konkret nu är ingen slump. Resultatet av detta kommer med all sannolikhet innebära följande:

* Catalyst är på väg att erövra hela marknaden och bli en standard. Samarbetet med Elekta skall enligt signat avtal också gå över till att innefatta serietillverkning! En standardlösning till Elektas strålbehandlingssystem inom de avsedda funktionaliteterna!

* Ordern i Danmark innebär att man i Danmark nu ersätter Varians egna RPM-system med Catalyst. C-Rad från Sverige har lanserat en produkt som fullständigt konkurrerar ut världens största företag Varians egna lösning!
Dessutom har Varian valt att ingå avtal med C-Rad för just Catalyst, det säger ju det mesta om att Catalyst även till Varian är på väg att bli en standard inom andningsstyrd strålbehandling!

Andningsstyrd strålbehandling - Catalyst.

Hur vanligt kan det bli med andningsstyrd strålbehandling framöver?

Detta är en viktig fråga då det är detsamma som att Catalyst kommer att ingå som standard i nästintill samtliga system på området framöver.

Jag har kollat fakta gällande ordern till Danmark. På det aktuella sjukhuset i Herlev så byter man ut samtliga Varian´s RPM-system mot Catalyst. Alla sjukhusets strålterapisystem kommer att använda sig av andningsstyrd strålbehandling = installation av Catalyst.

Det är uppenbart så att just andningsstyrd strålbehandling kommer att vara en stor kassako för C-Rad som dessutom på världens största marknad, USA-marknaden, nyligen erhöll ett patent för den unika projiceringen/återprojiceringen av information direkt på patienten. Varken Varian eller Elekta eller något annat företag kan utveckla produkter med den funktionen.
Det innebär att serietillverkningsavtal är mycket nära.

Varian och Elekta säljer tillsammmans nu ca 800-900 system/år.

Något som inte heller skall underskattas är att vid dessa leveranser av Catalyst så kommer också Sentinel in i CT-rummet. C-Rad har samarbete med alla stora på detta område bla Siemens, Philips, Toshiba och GE. Även här kan serietillverkningsavtal komma.

Sentinel i Kina är redan standard till Elekta-system. Stora volymer på gång alltså även för Sentinel.

När det gäller GEMini så är jag helt övertygad om att flera avtal är på gång. GEMini är inom Dosimetry helt färdigutvecklat och man är mycket nära inom segmentet för bilddetektor. Serietillverkningsavtal för GEMini kommer att innebära den förmodligen största effekten någonsin på en uppgång i C-Rad. Hitills ligger den största på mellan 30-40%, det kommer att slås när det första GEMini-avtalet kommuniceras ut i PM och jag tror att det är mycket nära nu.

Räknar med att det är stora saker på gång bla order från protonkliniker. En av dessa är Mc´Laren Hospital i Michigan USA som är nära att lägga order på kringutrustning. Sjukhuset har sedan tidigare köpt in en Catalyst och avsåg att utvärdera inför inköp av utrustning till såväl protonkliniken som till sina övriga 8 sjukhus.
Inom protonbehandling så är Catalyst specialutrustad med extra stråltålighet och mer mjukvara. Priset ökar i denna version med ca 800 000 SEK till ca 2 MSEK och vinstmarginalen är mycket hög.
Flera protonkliniker är på gång.

Reimbursement-ersättningarna i USA ska nu i dagarna vara satta vilket kommer att leda till intensiv orderläggning i slutet på året för att sjukhusen skall spendera budgeten för i år. Snabba ordrar leder då också i dessa fall till snabba leveranser och fakturering.

Marknaden börjar så smått inse potential, men inte på långa vägar hur stor den är! Flera serietillverkningsavtal lär komma och med det stora volymer.

Räknar med att det iom dagens mycket positiva PM kommer att fortsätta uppåt kursmässigt. Det är nu bekräftat att C-Rad kommer att växa på ett mycket starkt sätt.

Stort kurslyft inlett.

Kursmässigt räknar jag med att det vi nu vet med bla Danmarksordern på 10 system och intresset på ASTRO med konkreta förhandlingar om köp så borde kursen gå mot 30-35 SEK.

Om det kommer fler order-PM som ytterligare spär på effekten av det från marknaden mycket starkt ökande intresset för C-Rad´s produkter så lär vi på relativt kort sikt gå mot 40-50 SEK.

Kommer GEMini-avtal så blir det givetvis en ännu starkare utveckling.

Jag är övertygad om att vi på mycket kort sikt får en rad positiva besked och PM från C-Rad och att kursen nu kommer att passera ATH med råge.

Jag har vid många tidigare tillfällen sett när C-Rad stått inför större kurslyft. Jag är övertygad om att vi nu står inför det största någonsin då C-Rad nu får stora genombrott på flera områden samtidigt. Detta blir ännu mer tydligt när lilla Danmark till ett enda sjukhus lägger en order på 10 C-Rad-system till ett marknadsvärde överstigande 10 MSEK med omgående leverans på de flesta systemen!

Att C-Rad nu kommer att bli en mycket stor aktör på marknaden inom dessa områden är uppenbart. Samarbeten med bla Varian och Elekta talar sitt tydliga språk: C-Rad är världsledande på området!

Äntligen drar det nu igång på allvar. Jag har varit med sedan 2007 och detta är det jag sett fram emot under alla år. För mig ser det nu ut som att försäljningen kommer att öka i en takt som även överaskar mig på ett positivt sätt!

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?