Post entry

C-Rad GE-samarbete bara början. Uppvärdering kommer ta fart.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Inledning Trendbrott i C-Rad

Jag har varit mycket sparsam med inlägg under en tid då jag medvetet inväntat den definitiva vändningen i C-Rad. Det har tagit längre tid än vad jag räknat med, men nu efter att ha varit aktieägare sedan 2007/2008 så är det nu äntligen dags för den turn-around jag väntat på ganska länge nu.

Nu är det dags. Ett trendbrott var när sjukhuset i Herlev, Danmark, beställde 8 st Catalyst och 2 st Sentinel för lev i q4 -12 och q1 -13. En så stor order till ett så litet land säger det mesta om vilka nyheter som nu kommer att avlösa varandra.

Samarbete med GE Healthcare -Större än marknaden inser

Nu till dagens PM om samarbete med GE:

Dagens nyhet var lika fantastisk som efterlängtad!
GE är ett världsledande bolag inom sektorn och att man nu vill använda Sentinel till sina CT-system innebär enorma möjligheter för C-Rad. Jag tror inte alla förstår hur stort just detta avtal kan bli, av några speciella anledningar, en del nämnda tidigare idag:

_* GE har 38,5% av världsmarknaden inom CT-system.

* Enligt analys av Visiongain 2012 så förväntas detta gälla så långt analysen sträcker sig, till 2022.

* GE sålde 2010 CT-system för 1,5 mdr USD.

* Den enskilt största faktorn som gör just detta avtal så oerhört intressant för C-Rad och då Sentinel-försäljningen, är det samarbete som inleddes mellan Varian och Siemens 2012._

Bakgrunden är följande:

1. I november 2011 meddelade Siemens att man ämnar lämna strålterapimarknaden och då försäljningen av accelleratorer.

2. Den 25 april 2012 meddelar Varian och Siemens att man inleder ett globalt samarbete. Det innebär att Varian globalt kommer att representera Siemens inom CT-system där Siemens är nr 2 i världen, efter GE.

3. Siemens kommer i sin tur att representera Varian inom strålterapi där Varian är störst i världen. Ett genialt samarbete kan man konstatera.

4. Som ett led i detta så innebär det att Varian INTE längre kommer att samarbeta med GE inom CT-system. Samarbetet fram tills dess innebar att GE använde sig av Varian´s RPM-system inom 4DCT.

Ringer det några klockor?

Då Varian/Siemens inlett sitt globala samarbete inom CT och strålterapi den 25 april 2012 så innebar det också att Varian och GE inte längre samarbetar inom 4DCT.

Varian inleder då istället samarbete med den direkt största konkurrenten till GE inom CT-system, Siemens.

GE kan då inte längre nu använda sig av Varian´s RPM-system inom 4DCT.
Av naturliga skäl vill ju inte Varian gynna den största konkurrenten GE inom detta område.

Detta har då lett till att GE sökt efter ett alternativ till Varian´s RPM-system.

Valet föll alltså på C-Rad och Sentinel. Detta är fantstiskt för både C-Rad och dess aktieägare.
GE avser nu då att leverera Sentinel i lika stort antal som tidigare Varian´s RPM-system!

Hur stort är då detta för C-Rad?
Det kommer att bli av oerhört stor betydelse för en ökande försäljning. Har inte fått exakta siffror än men vet att GE som världsledande aktör inom detta område säljer mellan 200-500 st CT-system/år!

Som jag ser det så är detta nog det största C-Rad åstadkommit i ett enskilt samarbete, hittills.
Försäljningen kommer att bli mycket stor genom detta samarbete, det står helt klart.

Tycker att det nu är många tecken på att C-Rad nu går en mycket ljus framtid till mötes. Det är nu bolaget börjar leverera på allvar OCH som äntligen också snart kommer att visa sig i rapporterna.

Framgångsfaktorer - Nu inleds en offensiv från C-Rad

Nedan ytterligare faktorer som bevisar att C-Rad nu kommer att bli oerhört framgångsrikt:

Det finns nu tydliga tecken om att C-Rad helt säkert går en mycket stor uppvärderingsfas till mötes. Jag är helt säker på att vi nu står inför den största uppvärderingen någonsin i C-Rad. Här kommer några anledningar till denna nu inledda uppgångsfas:

_* Den 10/9 -12 beställdes 2 Catalyst till Danmark.

* Den 19/10 -12 kom en beställning till 1 enda sjukhus i Danmark då det till Herlev beställdes 8 st Catalyst och 2 st Sentinel.

* Den 16/11 -12 kom beskedet att man ämnade köpa ett företag för att bredda produktportföljen. Det som är så pass stort i detta är att när C-Rad nu får in ytterligare minst 1 produkt i sin portfölj så gör det att man nu i många fall kan kapa distributörsledet då man nu kan sälja direkt mot sjukhus och klinikerna. Med bara Sentinel och Catalyst att erbjuda så har man nästan enbart kunnat sälja via distributörer och då via Varian och Elekta i upphandlingarna.
Med en 3:e produkt välkomnar kliniker och sjukhus nu C-Rad´s säljare för införsäljningsarbete. Detta gör att C-Rad till sin redan höga marginal också kan tillgodogöra sig den ca 30-35%-iga rabatt som man ger till sina distributörer.

* Den 27/11 -12 meddelades om ett avtal för GEMini med Holländska Cablon/Teraview. Bolaget kommer att sälja GEMini till begagnade (!) acceleratorer när de behöver byta ut sina bilddetektorer. Cablon har levererat ca 100 EPID-system av sin egen variant, men nu är den föråldrad och då har man nu valt GEMini. Ett mycket stort genombrott för C-Rad!

* Den 28/11 -12 meddelades att man i högre instans åter vunnit den konflikt man hade med LAP. Nu har rykten dykt upp om att parterna gjort upp sinsemellan. Detta innebär att LAP gett upp hoppet om att vinna och att man betalat C-Rad ca 4 MSEK för denna tvist. 4 mycket välkomna miljoner direkt in i C-Rad´s kassa.

* Den 18/12 -12 meddelades om order till Tyskland på 2 Catalyst och 1 Sentinel.

* Den 3/1 -13 meddelades om order på 6 system, troligtvis 2 Sentinel och 4 Catalyst till Sydkorea.

* Den 7/1 -13 meddelades om en order på 2 Catalyst och 1 Sentinel till Finland.

* Den 21/1 -13 kom det positiva beskedet att man nu lyckats sälja in de 2 första Catalyst till Kina, en oerhört positiv nyhet då Kina är på väg att bli den viktigaste marknaden inom strålterapin.

* Den 21/1 -13 meddelades en order på 6,1 MSEK till IBA.

* Räknar också med att antalet ströorder som INTE kommuniceras nu också växt i antal under q4 -12.

MEN detta är, trots att det är ett mycket stort trendbrott i försäljningen, en mycket liten del av det som jag nu räknar med är på gång.:

* Elektas interface för Catalyst verkar äntligen vara på gång. Något som kommer att öka försäljningen enormt. Detta för att Elekta valt Catalyst som standard när man leverera acceleratorer för andningsstyrd strålterapi. Det är då Catalyst som Elekta valt för att styra hela behandlingen. Denna strålterapimetod kommer att bli mycket vanlig. I Herlev kommer samtliga 8 acceleratorsystem att ha denna funktionalitet. Där ersätts dessutom Varians RPM-system av just Catalyst.

Alltså levereras nu Catalyst till både Varian och Elekta via de avtal som finns mellan dessa bolag och C-Rad. 2 Giganter som står för ca 85% av världsmarknaden inom strålterapisystem.

* GEMini är mycket nära att klassas som bäst på alla punkter jämfört med konkurrenten PerkinElmer. Ett stort genombrott verkar vara mycket nära.

* Sentinel inom 4DCT har nu interface klara för Siemens, Philips, Toshiba. Detta är ett område som verkar bli mycket stort för C-Rad. Idag även PM om GE.

* Omsättning och orderingång ökar nu i snabb takt. Jag tror att q4 kommer att överraska marknaden. 2013 kommer definitivt innebära en mycket stark tillväxt, det brukar premieras på aktiemarknaden. Dessutom tror jag i C-Rad´s fall att detta kan kryddas ordentligt av att bolaget kommer att leverera en betydande vinst. Framtiden är nu utstakad._

Efter alla år som jag följt C-Rad så är jag nu helt övertygad om att vi står inför den största uppvärderingen någonsin för C-Rad.

Vi är mycket nära att passera 30 SEK. När bolagsstämman hålls den 31/5 räknar jag med att kursen handlas i intervallet 40-50 SEK. Minst.

Jag vill bara avsluta med ett enda ord efter att ha följt och analyserat C-Rad sedan 2007:

ÄNTLIGEN!

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?