Post entry

Nya case.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hemligheten bakom framgångsrika investeringar är att investera i undervärderade bolag med potential.

Sensommaren är här, och har kanske varit ett tag. Det är en tolkningsfråga. Jag kände häromdagen när jag inventerade i min portfölj att det saknas något. Jag har bra bolag, tycker jag själv. Det är framför allt stora kolosser som huserar på Large cap.

Samtidigt den dagen fick jag hem ett nytt nummer av "en-aktietidning-som-jag-ej-vill-nämna-namnet-på-då-jag-ej-får-betalt-för-att-göra-reklam". I den fanns en del smått och gott som jag funderade vidare på och började kika runt lite efter bolag som jag ännu inte äger, andelar i, men som jag tycker är intressanta och som jag tror har framtiden för sig! Så det är tre bolag som jag framgent kommer att ha under observation och läsa på lite mera om. Det är Byggmax, Tretti och Knowit.

Byggmax: Företag som bedriver försäljning av lösvirke samt andra "gör-det-själv-artiklar". Jag läste någonstans att i de fall man skall bygga nytt hus så skall det gå att köpa virke och material upp till 80 % ifrån Byggmax. Till en början tyckte jag Byggmax kändes som ytterligare ett av alla de byggföretagen som finns. Det är nyligen noterat och ligger på en nivå av 55 kr. Det som talar för företaget är expansion i norden, en stabil marknad som årligen beräknas växa två procent de kommande fem åren och en tämligen enkel affärsidé där kunden själv gör jobbet.

Trett.se: Ett vitvaru-/hemelektronikföretag som säljer via webben. Företaget har blivit utsett till årets E-handelsföretag mm. Enkel affärsidé och expanderar mot Danmark (har jag för mig) och Norge.

Knowit: Ett it-konsult företag med god soliditet och som har klarat sig förvånansvärt bra genom finanskrisen. Både Knowit och dess konkurrrent Cybercom vittnar om ett tufft 2009 men där Knowit vuxit och klarat året bäst. Företaget har hög direktavkastning omkring fem procent.

Jag har ännu inte tittat ordentligt på företagen men skall inom kort. Öppen för synpunkter och erfarenheter.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?