Post entry

Mr Clowns Dagbok - Dag 1. (Har jag investerat rätt eller fel)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Som de flesta av Er redan vet (om inte annat framgår det av min profil) är jag en helt vanlig clown, i min bästa år, av hankön som sedan ett antal år tillbaka varit en hängiven aktiesparare.

Efter att ha haft en tuff torsdag var det skönt att sätta sig ned framför TVn och istället för att titta på OS börja fundera på eventuella aktieinvesteringar.

Jag valde Bure. Yepp, Du hörde rätt. Bolaget Bure.

En fd. löntagarfond om jag inte missminner mig som är på väg att göra comeback efter ett ganska rejält fall från över 80 kronor till 2(?).

Ok. det skall erkännas att comebacken gick lite enklare än vad man kunde tro tack vare en omvänd split för en tid sedan.

Det här med omvänd split har alltid gjort mig oroad allt sedan SOL - Kommer Du ihåg bolaget Svenska Orientlinjen? - gjorde det för ett antal år sedan. Det låter konstigt men det får mig alltid att tro att bolaget behöver pengar. - Jag inbillar mig också ofta att jag förlorar på det som aktieägare. - Jag får ju mindre aktier. - (Ok. värdet höjs men ändå...)

Att så inte är fallet här med Bure tror jag att vi alla kan enas om.

Varför jag investerat i Bure vill jag inte prata om då jag tycker att det är viktigt att var och en av oss aktiesparare fattar sina egna beslut men allt sedan jag träffade på dess tidigare ägare (VD) under ett event har jag varit svag för detta Göteborgsbolag.

Att sedan portföljbolagen är intressanta tillsammans med vissa rykten om utdelningar får mig att ta chansen...

Nej, måste sluta nu... vill kanske registrera mig som kund i Bures prenumerationstjänst. - Gillar att få många SMS...

Förresten, hemsidan som företaget har påminner mig om kommande söndag. - Sjöfyrens dag.

Gick in på 39,90.

Historien fortsätter imorgon.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?