Post entry

FirstNorth B

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Black Pearl Resources – kort om… ...bolagetÄr ett kanadensiskt oljeprospekteringsbolag, med en affärsidé att sälja av sina tillgångar så snart de finns en bevisad reserv. En viss produktion finns dock i bolaget. Att man är noterad både på First North och i Kanada beror på att det kanadensiska bolaget har ett starkt band till familjen Lundin.

...siffrorna
Jag är inte fullt insatt i bolaget, och frågan är om bolaget bör värderas efter sin produktion eller tillgångar. Ser man till balansräkningen är bolaget skuldfritt, och har stora reserver. En nyemission har nyligen gjorts för att tillföra kapital för fortsatt prospektering.

...första intrycket Familjen Lundin har ett starkt track-back, så varför skulle de misslyckas här? Personligen saknar jag intresse för oljeaktier, vilket gör att jag inte har så mycket att jämföra med.

...aktien Aktien handlas i nivån 9-10 kronor, vilket ger ett börsvärde på 800Mkr, utvecklingen har senaste året följt index, för att under våren fått en liten skjuts uppåt (troligen beroende på oljepriset).
Säkert ett intressant bolag, men kunskap inom olja krävs för att kunna göra en vettig analys.

Borevind– kort om… _...bolaget_Borevind är ett investmentbolag som investerar i onoterade miljöbolag, tex vindkraft, solceller och biobränsle. Den största investeringen är ett 65% ägande i Gällivare PhotoVoltaic, som tillverkar solpaneler.

...siffrorna
Bokfört värde på investeringarna minus skulder uppgår till 130Mkr, omsättning och resultat är helt beroende på deras dotterbolag/investeringar.

...första intrycket Någon stans i bakhuvudet har jag en negativ inställning till Borevind, kan dock inte komma på vad det är som spökar men kan det ha något med deras historik? I vilket fall så känns deras portfölj ganska nischad på en stor investering, GPV. De övriga investeringarna ter sig ganska små.

...aktien Aktien har haft en dalande trend från toppen på 25 kronor till dagens kurs på strax under 5 kronor. Tittar man på ett diagram så ser man att aktien titt som tätt hoppat upp, för att där efter dala än mer. Dagens värdering ligger på ungefär det bokförda värdet, förhoppningarna ligger på GPV som skall noteras så snart det är möjligt.

Lätt mattematik på PE-tal på GVP ger att värderingen känns ganska realistiskt, skulle en notering gå bra så finns det säkert en liten uppsida i aktien. Kanske något för den som vill göra en ”grön” investering utan allt för hög risk.

Bredband2 – kort om… _...bolaget_Bolaget verkar inom öppna stadsnätt och bygger fibernät hos företag och bostadsrättsföreningar, där de sedan distribuerar där efter bredbandsbaserade tjänster, så som Internet, telefoni, TV, m.m.

...siffrorna
Bolaget har drygt 80 000 kunder, sedan ett förvärv på 17 000 kunder under 2008. Omsättningen i Q1 uppgick till 45Mkr, med en liten vinst. Bolaget har dock på ett fint sätt vinstvarnat, och meddelat att deras kostnadsbesparingar som påbörjats under Q1 har slutförts under Q2 och inte visas fören under Q3.

Det finns förlustavdrag som till dagens skattesatts kan värderas till nästan 30Mkr.

...första intrycket Historiken talar inte för bolaget med en ackumulerad förlust på drygt 100Mkr, samt en stämning av Lab2 efter att man brutit ett avtal. Dock verkar det som om bolaget nu kommit up i en kritisk kundmassa för att faktiskt kunna nå lönsamhet.

...aktien Utförsbacke, men en viss strimma hopp öppnades när man presenterade sin första kvartalsvinst efter Q408 rapporten. Kursen har sedan dalat igen, dock är värderingen nere i 50Mkr och bolaget har börjat visa vinst.

Attraktiv värdering, då det finns stora förlustavdrag, skulle bolaget bli uppköpt av en konkurrent med god lönsamhet skulle avdragen göra att kundbasen enbart värderas till 20Mkr. Jag avvaktar dock Q2.an, då historiken inte talar för bolaget.

Bringwell– kort om… _...bolaget_Bringwell är ett holdingbolag inom egenvårdsprodukter, med totalt 5 dotterbolag som verkar i de nordiska länderna.

...siffrorna
Företaget omsätter drygt 800 Mkr, resultatet efter skatt hamnade på 50Mkr för 2008. Tillväxten under första halvåret 2009 har varit negativ, vilket även inneburit att VPA har sjunkit något.

...första intrycket Deras produkter känner man igen, och är ganska övertygad om att det går att tjäna pengar på dessa produkter.

...aktien Under de tre senaste åren har kursen varierat mellan 1,5 och 4 kronor ett flertal gånger, för att nu handlas i den nedre nivån. Om kursen fortsätter att falla, kan köpläge säkert uppstå. Värderingen sett till VPA känns för tillfället ganska realistisk.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?