Post entry

Bringwell, tack Redeye!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det här är mitt första blogginlägg och det kan vara läge att tacka Redeye, inte för forumet i sig utan först och främst den hyperintressanta intervjun med Bringwells VD.

1 miljard i omsättning på rullande 12 månader 2008? Ja man tackar!

Jag tycker att aktien är värd närmare koll. Trenden för egenvård med hälsokost och dylikt är definitivt på uppåtgående. Marknaden i Norden uppskattas till 10 miljarder men i länder som exempelvis Polen m fl borde den vara långt mycket större egentligen. Det finns nog inget som säger att inte Bringwell kan komma in på dessa marknader framöver.

De många förvärven gör att läget är inte helt lätt att överblicka. Det finns massor med avtal skrivna och antalet aktier har exploderat. De är nu ca 253 miljoner. Börsvärdet således nästan 1 miljard och även skuldsättningen ganska hög. Men det intressanta här är kassaflöden. Dessa kan ge en vink om vartåt det lutar.

Jag såg i dagens Trends att Redeye spekulerar i en vinst motsvarande 37 öre. Det är nog inte helt omöjligt att den förväntningen infrias. Dessutom bör ju vinsten kunna öka ytterligare framöver då konjunkturkänsligheten för Bringwells produkter får ses vara tämligen låg om ens någon. Vinsten kan alltså mycket väl fortsätta att stiga i raskt tempo och då är dagens värdering om 900-1000 Mkr inte så värst farlig. Snarare att betrakta som låg.

Bringwell har stigit rejält de senaste dagarna dels till följd av en rekommendation i Börsveckan dels spekulationer om ett bra rapportutfall något som nu ser ut att ha infriats. Kanske kan det bli någon form av rekyl inom kort? Kanske inte. Personligen tycker jag att den här aktien känns riktigt intressant och jag råder Er andra att ta en närmare titt. Det här kan mycket väl vara en dubblare på 1-2 års sikt.

Risken är naturligtvis hög vilket kanske ska påpekas noga.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?