Post entry

BP - Ett av världens största bolag i brygga

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jaha, då har man slagit till då.... I veckan köpte jag BP för 37 USD. Har ju aktien sedan tidigare men ökade nu ordentligt. Kanske är jag dum som försöker fånga en fallande kniv eller så är jag genialisk... Marginalerna är små. Vi får se. Har tänkt att köpa fler om BP aktien ramlar ner ytterligare. Jag har ett antal punkter som bygger mitt köp på:

  1. Allt är nattsvart när det gäller BP, paniken är total och aktien slaktas. Då är det oftast köpläge och inte säljläge...

  2. BP har ett rörelseresultat på 30 miljarder USD årligen vilket man kan täcka rätt mycket kostnader med.

3 Ett annat sätt att värdera katastrofen på är ju att titta på rättegången för Exxon valdez. Det handlade om småpengar för Exxon i slutändan. Även om det blir mer här så blir det hanterbart för BP.

4. BP:s advokater lär ju ta ExxonValdez målet som ett prejudikat för skadeståndskravens storlek. Rättegången lär dessutom ta åratal att få till stånd så BP kan reservera för kostnader för katastrofen under lång tid innan utbetalningarna kommer att ske.

  1. Jag tror på stigande oljepris på sikt

  2. BP har en utdelning på nästan 9 % till dagens kurs, jag tror de kan bibehålla denna eller sänka den något. Senast idag hörde jag flera analytiker säga att de bedömer risken för sänkt utdelning vara 20%

  3. Risken för KK är enligt mig helt utesluten och befängd.

  4. Det är fler bolag än BP som ska stå för kostnaderna och det bör finnas någon form av försäkring som täcker delar av kostnaderna.

Jag är benägen att köpa då BP med sitt befintliga kassaflöde kan hantera kostnaderna för katastrofen. Läget är utmärkt om man har en placeringshorisont på 3-5 år. Marknaden har en tendens att glömma snabbt och har en tendens att överreagera både positivt och negativt.

Jag liknar dagens situation i BP med den som var när Goldman och JP Morgan var kraftigt under press. Vem gick in och köpte aktier i Goldman när hela investerarkåren pissade i byxorna?

WARREN BUFFET.

Om 5 år tror jag att BP handlas över 100 USD mot dagens 37 USD. Jag tror att jag har en utdelning på 15-20% på dagens aktiekurs.

Även om jag inte prickar den absoluta botten så tycker jag dagens kurs är attraktiv.

Katastrofen är på alla sätt fruktansvärd och jag lider när jag ser bilderna. Dock kunde vilket oljebolag som helst råka ut för olyckan. Nu blev det BP och jag försöker göra det bästa av situationen då jag sedan tidigare är aktieägare. Även om det låter hårt så tycker jag att BP är köpvärd trots den fruktansvärda ödeläggelsen av vår vackra och bräckliga natur.

Lev väl

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?