Post entry

Hotet mot Borevind - Kinesisk solenergi

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Cleantech-bolagen i väst får se upp - en kines har nämligen kommit på ett enkelt sätt att tillvarata solens energi: ölflaskor.

http://www.affarsvarlden.se/hem/graddfilen/article352130.ece

Flera internationella medier rapporterar om Ma Yanjun från Shaanxiprovinsen som med hjälp av 66 ölflaskor skapat sin egen solpanel.

Solen värmer upp vattnet i flaskorna som sedan strömmar in i badrummet där alla tre i familjen nu kan avnjuta en varm dusch varje dag.

- Jag byggde detta för att min mamma ska kunna duscha varmt, säger Ma Yanjun.

Hittills har tio andra familjer i den kinesiska byn installerat sina egna versioner av uppfinningen.

--------

Några ilskna kommentarer:

-----

Nummer1

Vad är detta för nyhet. Solfångare av alla de slag har ju alltid funnits för att värma vatten. Man tager vad man haver som det heter, sen om det är mörka glasflaskor, svarta plastslangar, svarta dunkar, oljefat osv . Artikeln är ju helt ointressant om det inte kan reovisas om det finns något innovativt med det hela. Att värma vatten i mörka flaskor är knappast något att orda om, inte ens om det råkat várit öl i dom från början.

------

Nummer2

Detta är en ickenyhet. Själv värmer jag vatten i slangen med solens hjälp när jag ska fylla swimmingpoolen. Det blir direkt ca 20 grader.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?