Post entry

Borevind: raket med all rätt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag kom en mycket viktig nyhet från investmentbolaget (inom förnyelsebar energi) Borevind. Man meddelar att förvärvet av GPV, Gällivare PhotoVoltaic AB har slutförts. I samband med köpet har GPV tecknat kontrakt med SolarWorld om leveranser av solpaneler till ett värde av 1,4 miljarder kronor. Ordern säkrar en stor del av företagets produktion under de närmaste fyra åren, ett viktigt tillskott till redan befintliga beställningar. Dessutom har GPV tecknat ett kontrakt med SolarWorld om råvaruförsörjning av solceller under sex år fram t.o.m. 2013. Tryggade solcellsleveranser ses som en avgörande framgångsfaktor inom hela branschen.

Borevind avser också att senare att ansöka om listning av GPV på Stockholmsbörsens lista OMX First North. Borevinds förvärv känns relativt billigt om man exempelvis jämför med värderingen på PV Enterprise och har nog gjorts i en god tid av börsturbulens. Jag är även imponerad över att Borevind har fått in kapital på närmare 200 miljoner på så kort tid. Företaget är helt klart värt att titta närmare på.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?