Post entry

Var långsiktig o strunta i dagliga rörelser

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag ser man att båda SEB och Swedbank dras ner mer än övriga banker. en stor del av Swedbanks uppgång efter nyheten av en nyemission har redan raderats. Jag håller inte med Avanzas sparekonomom om Swedbank. Jag tycker inte ens han ska behålla jobbet. Det är enkel matte: Låt oss anta att kursen före nyemissionen är 75 kr. Med ca en rabatt på 40 % så kan du köpa nya aktier till kursen 45 kr per st. Eller kan du sälja dina teckningsrätter på marknaden. du vinner i vilket fall som helst. Annars credit suiss och merilly lynch skulle inte garantera emissionen. Det är bara bra att delta i emissionen och tjäna pengar. Risken att aktien kan gå ner till 45 kr är nästan lika med noll under de förutsättningar som just nu råder på marknaden. Samma sak gäller Boliden och Lumi. Om ni får panik och säljer dessa pärlor idag så ni kan komma ångra er mycket. Nordea höjde rek på båda aktier med högre riktkurser.

Det är lätt att hamna i bakhåll om man bara tittar på börsutvecklingen sedan årsskiftet. Man skall inte glömma att generalindexet har fallit från 430 till 175 och nu upp till 275. Det finn mycket att hämta med tanke på att övriga tillväxtmarknader expanderar även under finanskrisen. Så blir jag alldrig förvånad om indexet i sverige går förbi 500 under nästa högkonjunkturen

Passa på o köpa Boliden Lumi och swedbank samt Wesc och Odd Molly.

Man kan resonera att Boliden och Lumi har gått upp mycket men man skall inte glömma att priset på metaller är fortfarande långtifrån de normala nivåer och Lumi har fallit från 98 kr och Boliden från 177 kr och Swedbank från 286 kr med avdrag fr emissionen förra året så blir swedbanks toppnotering kring 190 kr. Ni ser väll de kan leverar bra avkastning om man är långsiktig. Boliden och Lumi kommer att rusa i samband med sina rapporter i oktober. Sannolikheten är detta inträffar är stor enligt Nordea. Därför att man rekomenderar sina kunder att köpa i dessa gruvaktier. De har onte hängt med börsutvecklingen den senaste tiden.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?